Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα στη σορό του 61χρονου εισοδηματία από τα Χανιά Κυριάκου Μετζιδάκη που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας.

Οι αρχές στρέφουν τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση και αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του άτυχου εισοδηματία.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 14 Οκτωβρίου τα ίχνη του 61χρονου Κυριάκου Μετζιδάκη χάνονται ξαφνικά χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αιτία.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες που ήταν γνωστές, τότε, σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει οι συγγενείς του στις αρχές, ήταν ότι ο 61χρονος έφυγε από το σπίτι με το αυτοκίνητό του, ένα γαλάζιο TOYOTA AURIS, με αριθμό κυκλοφορίας ΜΗΟ –  7875 και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Οι συγγενείς του επιχειρηματία είχαν απευθυνθεί στην δημοφιλή εκπομπή αναζητήσεων της Αγγελικής Νικολούλη από την οποία είχε προκύψει ότι ο 61χρονος τους τελευταίους μήνες της ζωής του συνδεόταν με μια νεαρή αλλοδαπή η οποία ήταν και η τελευταία που είχε μαζί του τηλεφωνική επικοινωνία πριν από την εξαφάνισή του.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες ο εισαγγελέας Χανίων διατάζει υποθαλάσσιες έρευνες καθώς τα στοιχεία της 5μηνης έρευνας για την εξαφάνιση του 61χρονου παρουσίαζαν ως πιθανότερη την εκδοχή του να βρέθηκε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι το λιμάνι της Σούδας ήταν και το τελευταίο μέρος που τον είδαν ζωντανό.

Οι έρευνες στο λιμάνι

Χθες το πρωί, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, εντοπίστηκε η σορός του 61χρονου Κυριάκου Μετζιδάκη από δύτες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του με το οποίο είχε εξαφανιστεί στο λιμάνι της Σούδας σε βάθος 10 μέτρων.

Συγκεκριμένα, η σορός εντοπίστηκε, στο πλαίσιο διενέργειας προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από ιδιώτες δύτες με την παρουσία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε όλη τη λιμενική ζώνη αλλά και στην προβλήτα όπου δένει το επιβατηγό πλοίο που εκτελεί τη γραμμή Χανιά-Πειραιάς όπου και βρέθηκε το αυτοκίνητο σε απόσταση περίπου 4 μέτρων.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι έφτασε στο λιμάνι και ο γερανός για την ανέλκυση του οχήματος που η επιχείρηση αυτή ολοκληρώθηκε λίγη ώρα μετά.

Από την πρώτη στιγμή στο χώρο των ερευνών βρέθηκε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης προκειμένου να κάνει μια πρώτη αυτοψία.

Παράλληλα βρέθηκαν και οι συγγενείς του αδικοχαμένου εισοδηματία όπου ήταν αρκετά φορτισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost η σορός του 61χρονου εισοδηματία βρέθηκε στη θέση του οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση της εξαφάνισης Μετζιδάκη προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ευκατάστατος εισοδηματίας βρήκε τραγικό θάνατο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση