HomeHL-WorldΤι συζήτησαν Τραμπ – Μέρκελ στον Λευκό Οίκο

Τι συζήτησαν Τραμπ – Μέρκελ στον Λευκό Οίκο

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τη συνάντησή του με την καγκελάριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο, τόνισε ότι είχαν «εποικοδομητικές συνομιλίες» κατά τις οποίες αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι υπογράμμισε στην καγκελάριο την «ισχυρή υποστήριξή του» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Παράλληλα, είναι «αναγκαίο οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ να πληρώνουν το μέρος που τους αναλογεί» για την άμυνα της Συμμαχίας, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ένα θέμα για το οποίο έχει επικρίνει σφοδρά την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Τραμπ χαρακτήρισε τη μετανάστευση «προνόμιο και όχι δικαίωμα» και επισήμανε ότι πάνω απ’ όλα θα πρέπει να μπαίνει η ασφάλεια των πολιτών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί μια «ειρηνική» λύση στην κρίση της Ουκρανίας και ευχαρίστησε τόσο την Μέρκελ όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο θέμα αυτό.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση