HomeΚΡΗΤΗΚεγκέρογλου: «Ο κ. Τσίπρας ή είναι αδιάβαστος ή λέει συνειδητά ψέματα»

Κεγκέρογλου: «Ο κ. Τσίπρας ή είναι αδιάβαστος ή λέει συνειδητά ψέματα»

Με αφορμή τις αναφορές του στην παιδική φτώχεια και τα μαθητικά γεύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τα όσα υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ώρα του Πρωθυπουργού ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Β. Κεγκέρογλου δήλωσε τα εξής:

«Στον καθιερωμένο κάθε Παρασκευή  μονόλογό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας , τα μαθητικά γεύματα, στο επίδομα πρώτου και δεύτερου παιδιού κ.α.

Μαζί με την ευχή μας για την ονομαστική του εορτή, του υπενθυμίζουμε ότι εμείς  σχεδιάσαμε, επεξεργαστήκαμε, ξεκινήσαμε και παραδώσαμε έτοιμα:

1.Την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική  Ένταξη και την Κοινωνική Συνοχή με έγκριση της

Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

2.Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ/ FEAD για Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή, που περιλαμβάνει τη διάθεση τροφίμων, τα μαθητικά γεύματα κλπ. με 330 εκ.€ ,τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας στις 16 Δεκ. του 2014.

3.Το πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα για την αντιμετώπιση της φτώχειας ,το οποίο η Κυβέρνηση σας  καθυστέρησε 2 χρόνια, με απώλεια διασφαλισμένων ευρωπαϊκών πόρων , το οποίο ξεκινήσατε πρόσφατα, αφού το κουτσουρέψατε,.

4.Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη στην εργασία» αστέγων δημιουργήθηκε και ξεκίνησε το 2014.

5.Τις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με 110.000 περίπου ωφελούμενους , την λειτουργία των οποίων σταματήσατε στις 28 Φεβρουαρίου φέτος ,απολύοντας 1000 περίπου εργαζόμενους  και από τότε παραμένουν κλειστά Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία κλπ.

6.Το μειωμένο Τιμολόγιο Ενέργειας σ’ όλες τις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων.

7.Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ενέργειας, το οποίο στηρίζει 700.000 φτωχά νοικοκυριά και θεσπίστηκε από την Κυβέρνησή μας.

8.Τέλος ο κ. Πρωθυπουργός ανέφερε ότι δήθεν δεν επιδοτείται το πρώτο και δεύτερο παιδί από τα οικογενειακά επιδόματα. Δεν γνωρίζει ότι από το 2013 επιδοτούνται οι οικογένειες από το πρώτο παιδί με νόμο της τότε Κυβέρνησης που φυσικά δεν ψήφισε ο ίδιος και το κόμμα του.

Αυτά προς το παρόν για να μην είναι αδιάβαστος ο Πρωθυπουργός ή για να μην λέει συνειδητά ψέματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση