HomeΚΡΗΤΗΕπιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα του Πλατύ Ποταμού

Επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα του Πλατύ Ποταμού

Επίσκεψη Γ. Μιχελογιαννάκη στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποδομών & Μεταφορών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και επίσκεψη στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποδομών & Μεταφορών για το θέμα του Πλατύ Ποταμού, πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Τόσο μέσα από την επιστολή του, όσο και κατά τις επισκέψεις στα Υπουργεία, ο βουλευτής επεσήμανε την αναγκαιότητα αυτού του έργου πνοής, όπως χαρακτηρίζεται από όλους, για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς και όχι μόνο.

Το νερό που χάνεται στη θάλασσα υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια κυβικά νερό, τρία Φράγματα Φανερωμένης δηλαδή. Το έργο αυτό θα εξυπηρετήσει τους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Ο υδροφόρος ορίζοντας της Μεσσάρας είναι επιβαρυμένος από τα φυτοφάρμακα, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την υγεία των κατοίκων, όσο και για τις καλλιέργειες.  Βάση μελετών θα  χρειαστούν 2 φράγματα και ένας αγωγός 26 χιλιομέτρων. Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί, η μελέτη έχει γίνει και τα περιβαντολλογικά έχουν εγκριθεί. Οι ενέργειες ώστε αυτό το έργο πνοής να υλοποιηθεί, πρέπει να επιταχυνθούν. Τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση