HomeΚΟΣΜΟΣΟι Σύροι λένε ότι κατέρριψαν ισραηλινό αεροσκάφος -Διαψεύδει ο στρατός του Ισραήλ

Οι Σύροι λένε ότι κατέρριψαν ισραηλινό αεροσκάφος -Διαψεύδει ο στρατός του Ισραήλ

Σε επίθεση κοντά στην Παλμύρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Συρίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον συριακό ενάεριο χώρο νωρίς το πρωί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα ισραηλινά αεροσκάφη έκαναν επιθέσεις σε στόχους κοντά στην Παλμύρα και ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα από τα αεροσκάφη του Ισραήλ, έπληξε άλλο ένα και ανάγκασε άλλα δύο να φύγουν.

Ωστόσο, το Ισραήλ διαψεύδει ότι επλήγησαν τα πολεμικά αεροσκάφη του που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Νωρίτερα, όπως ισχυρίζεται το Τελ Αβίβ, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν πολλούς στόχους στη Συρία ξημερώματα Παρασκευής και ένας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκε ως αντίποινα αναχαιτίσθηκε. Πρόκειται για το πιο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών από το 2011 οπότε ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Κανένας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία εναντίον των ισραηλινών αεροσκαφών δεν πέτυχε τον στόχο του, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος διευκρινίζει ότι «η ασφάλεια των πληρωμάτων των αεροσκαφών του Ισραήλ και τα ίδια τα αεροσκάφη δεν απειλήθηκαν καμία στιγμή».

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Συρία αναχαιτίσθηκε βόρεια της Ιερουσαλήμ από το αντιαεροπορικό σύστημα Arrow, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Το Ισραήλ, που επισήμως δεν έχει υπογράψει ειρηνευτική συνθήκη με τη Συρία, έχει πλήξει αρκετούς στόχους στη γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια, κυρίως αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν όπλα στη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, προσέχοντας παράλληλα να μην εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση