HomeHL-WorldΓιος ακροδεξιού πολιτικού ο δράστης που άνοιξε πυρ σε λύκειο της Γαλλίας

Γιος ακροδεξιού πολιτικού ο δράστης που άνοιξε πυρ σε λύκειο της Γαλλίας

Eισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος με ένα τουφέκι, δύο πιστόλια και δύο χειροβομβίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ανήλικος δράστης που άνοιξε πυρ σε ένα λύκειο σήμερα στην πόλη Γκρας της νοτιοανατολικής Γαλλίας, τραυματίζοντας τον διευθυντή και οκτώ μαθητές, φέρεται να είναι ο γιος του ακροδεξιού Γάλλου πολιτικού Franck Barbey.

Ο 17χρονος Kylian Barbey λέγεται ότι εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος με ένα τουφέκι, δύο πιστόλια και δύο χειροβομβίδες.

Ένας τρομοκρατημένος μαθητής, ο οποίος περιέγραψε τον Barbey ως «ευγενικό και χαμηλών τόνων», δήλωσε ότι οι σφαίρες πέρασαν ανάμεσα από τους φοβισμένους μαθητές, καθώς ο δράστης τους πυροβολούσε ουρλιάζοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση του 17χρονου ήταν εμπνευσμένη από βίντεο που είχε δει νωρίτερα με τους αμερικανικού στυλ μαζικούς πυροβολισμούς, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πολιτικός πατέρας του, Franck Barbey, έγραψε στο twitter: «Εγκάρδια υποστήριξη για τον διευθυντή, τους καθηγητές, το προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς των μαθητών.»

Ο Barbey είναι εκλεγμένoς δημοτικός σύμβουλος του σκληρού δεξιού κόμματος Rally for France (RPF), το οποίο καταπολεμά την παγκοσμιοποίηση, τον ευρωπαϊκό φεντεραλισμό και τη μετανάστευση.

Mirror

πηγή φωτο: ΑΡ, Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση