HomeHL-PsilaΤσαπατσουλιές και προληπτικά … έργα για τον φόβο ενός ελέγχου

Τσαπατσουλιές και προληπτικά … έργα για τον φόβο ενός ελέγχου

Ή όταν η μονωτική ταινία είναι είδος δυσεύρετο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία τρύπα στο οδόστρωμα μήκους περίπου 1,5 μέτρου άνοιξε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ την Τετάρτη στην οδό Χρυσοστόμου, αφήνοντας την στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες. Πάλι καλά, λένε περίοικοι και καταστηματάρχες,  που το … έργο έγινε στην άκρη του δρόμου και έχουν αποφευχθεί μέχρι τώρα άλλα χειρότερα.

Το ζήτημα είναι πως φεύγοντας το συνεργείο εκτός από το πρόχειρο κλείσιμο της τρύπας που ανοίχθηκε και την ακόμη πιο πρόχειρη σήμανση που επιστρατεύτηκε όπως – όπως, άφησε εκεί και ένα μικρό μηχάνημα οδοποιΐας, για το οποίο κανείς δεν ξέρει πότε θα μετακινηθεί.

Πριν προχωρήσουμε, προς άρση κάθε παρεξήγησης, ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν στρεφόμαστε εναντίον του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ τις προθέσεις και την επαγγελματική επάρκεια του οποίου δεν αμφισβητούμε, αντιθέτως γνωρίζουμε τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά, και τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο τους. Οι παθογένειες της καθημερινότητας είναι που θίγονται με το κείμενο αυτό το οποίο απλώς καταγράφει τις εντυπώσεις κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής.

Καταρχήν, κανείς δεν σκέφτηκε το γεγονός ότι το εν λόγω έργο έγινε μπροστά στις πόρτες επιχειρήσεων, η πρόσβαση στις οποίες για την ώρα είναι δυσχερής. Τουλάχιστον τις μέρες αυτές δεν βρέχει λένε οι γείτονες, γιατί αν υπήρχε έστω και μία καταιγίδα είναι ευνόητο πως θα είχε παρασύρει το πρόχειρο υλικό με το οποίο σκεπάστηκε η τρύπα μεγεθύνοντας την ήδη προβληματική κατάσταση.

Ιδιαίτερη εντύπωση στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής έκανε το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη παρέμβαση κατέφθασε ένα πολυπληθές συνεργείο 6-7 ατόμων, τα οποία δεν είχαν στη διάθεσή τους ούτε καν ένα κομμάτι μονωτική ταινία που χρειάζονταν με αποτέλεσμα να βγουν στη … γύρα για να κάνουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πολιτών, για καλή τους τύχη πέρασε από το σημείο ένα άλλο συνεργείο, του ΟΤΕ αυτή τη φορά και στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης βρέθηκαν μερικά εκατοστά ταινίας για να μπορέσει το … έργο να προχωρήσει.

Όσο για το έργο αυτό καθαυτό, για το οποίο χρειάστηκαν 7 άτομα και μια τρύπα στο οδόστρωμα 1,5 μέτρου που δεν έκλεισε ποτέ, μαθαίνουμε πως το συνεργείο ερωτήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής και πήρε την εξής απάντηση:

«Θέλουμε να δούμε αν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο προηγούμενο έργο ήταν καλά, γιατί θα γίνει έλεγχος»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση