HomeHL-9Με αποστολέα τον Άδωνι εμφανίζεται το πακέτο με τα εκρηκτικά που έστειλαν στον Σόιμπλε

Με αποστολέα τον Άδωνι εμφανίζεται το πακέτο με τα εκρηκτικά που έστειλαν στον Σόιμπλε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αδώνις στο twitter: H στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι πλέον συνεχής – Το πακέτο, που περιείχε εκρηκτική ύλη, εντοπίστηκε το πρωί στην αλληλογραφία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών – Επικοινωνία Τόσκα με Γεωργιάδη – Τι ερευνά η Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει πλέον η υπόθεση με το πακέτο με τα εκρηκτικά που έφτασε το πρωίστο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον κ. Σόιμπλε.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης και ενώ είχε διαρρεύσει ήδη πως το πακέτο είχε ελληνική διεύθυνση αποστολής και μάλιστα αυτήν του ελληνικού ΥΠΟΙΚ, τα πράγματα άλλαξαν.

Ως αποστολέας εμφανίζεται ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα διεύθυνση αποστολής εμφανίζεται αυτή του πολιτικού του γραφείου.

Αμέσως μόλις έγινε αυτό γνωστό ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε την πληροφορία με μια ανάρτησή του στο twitter, όπου έγραφε: Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής.

Να θυμίσουμε ότι μόλις χθες βράδυ το βιβλιοπωλείο του Αντιπροέδρου της ΝΔ στην Κηφισιά είχε γίνει στόχος αγνώστων με εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια.

Επικοινωνία Τόσκα με Γεωργιάδη 

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από όπου έγιναν γνωστά τα εξής: Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον γερμανικό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθηνά, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.

Πριν από λίγο, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ως αποστολέας αναγράφεται:

Spyridon – Adonis Georgiadis
New Democracy
Akadimias 84 -10678
Athens Attica
Greece

Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ.Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.

Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία και ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες

Συναγερμός στη Γερμανία

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο πυροτεχνουργοί και ομάδες της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να ελέγξουν το πακέτο.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, το ύποπτο δέμα περιείχε πράγματι εκρηκτικά. Όπως άφησαν να εννοηθεί οι γερμανικές αρχές, τα εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το ύποπτο πακέτο προριζόταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σημειώνει πως στον εκρηκτικό σύνδεσμο συμπεριλαμβάνονταν ισχυρές κροτίδες και καλώδια, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιές.

Τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν, όταν πέρασαν τις ακτίνες Χ του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, ενώ εκκενώθηκε και το ταχυδρομείο, που βρίσκεται κοντά στο ΥΠΟΙΚ.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από την αστυνομία, το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Märkische Allgemeine, ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην Ελλάδα.
Αρχικά είχε διαρρεύσει από τη Γερμανία πως ως αποστολέας του δέματος εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Ομως τα νέα δεδομένα ανέτρεψαν αυτή τη θεωρία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση