HomeΕΛΛΑΔΑΠαραμένει το καθεστώς ρύθμισης των οφειλών του Mega προς την Digea

Παραμένει το καθεστώς ρύθμισης των οφειλών του Mega προς την Digea

Το καθεστώς αποφασίστηκε πριν από ένα μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μην υποβιβαστεί το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» από την εταιρεία «Digea» ζητούν με προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη οι τεχνικοί της ΕΤΙΤΑ. Η προσφυγή των τεχνικών συζητήθηκε σήμερα με το αρμόδιο δικαστήριο – Μονομελές Πρωτοδικείο – να ανάβει το πράσινο φως ώστε να παραμένει το καθεστώς ρύθμισης των οφειλών που έχει ο τηλεοπτικός σταθμός απέναντι στη Digea και το οποίο αποφασίστηκε πριν από ένα μήνα.

Βάση αυτού του καθεστώτος (που αποφασίστηκε με έκδοση προσωρινής διαταγής) ορίσθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα ο τηλεοπτικός σταθμός στη Digea. Πλέον, μετά τη συζήτηση της αίτησης σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο κρίθηκε ότι το καθεστώς αυτό θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης από το δικαστήριο.

Κατά τη σημερινή συζήτηση της αίτησης των τεχνικών της ΕΤΙΤΑ (ώστε να μην υποβιβαστεί το σήμα του «Mega»), στη δίκη έκαναν πρόσθετη παρέμβαση η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, καθώς και η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ.

Στην κατάθεσή του ο ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης, ανέφερε στο δικαστήριο πως εάν υποβαθμιστεί το σήμα του «Mega ο σταθμός θα υποστεί μεγάλη ζημία. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε οι διαφημίσεις που τώρα «μπαίνουν» στο κανάλι, θα σταματήσουν, καθώς αν οι εταιρίες δώσουν διαφήμιση, το σήμα του σταθμού να πρέπει να είναι άψογο, χωρίς «χιόνι» και με σωστή ποιότητα ήχου.

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο κ. Σκεπετζάκης ανέφερε πως σήμερα η εταιρεία ΤHΛΕΤΥΠΟΣ εισπράττει. «Θέλουμε το κανάλι ανοιχτό, γιατί πρέπει να σωθούν θέσεις εργασίας. Υπάρχουν 500 άτομα που περιμένουν να δουν ποια θα είναι εξέλιξη του μεγάλου καναλιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του διαφημιστικού τμήματος του «Mega», που επίσης κατέθεσε στη δίκη τόνισε πως μόλις ενημερώθηκαν οι διαφημιζόμενοι για την επικείμενη υποβάθμιση του σήματος, άρχισαν να επικοινωνούν με τον τηλεοπτικό σταθμό, εμφανώς αναστατωμένοι.

Από την πλευρά της, η μάρτυρας της Digea, υποστήριξε ότι η εταιρία έδειξε μεγάλη ανοχή προς τον τηλεοπτικό σταθμό. Όπως είπε το χρέος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ προς την Digea ήταν πέρυσι τον Απρίλιο στις 500.000 ευρώ, ωστόσο δεν προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης που ήταν το επαχθέστερο μέτρο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση