HomeHL-9Σε αναζήτηση χώρων για τοπικές μονάδες υγείας ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Σε αναζήτηση χώρων για τοπικές μονάδες υγείας ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η αναζήτηση κατάλληλων χώρων για τη στέγαση των νέων αποκεντρωμένων δομών (τοπικών μονάδων υγείας ), συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε σήμερα (15/3), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με την Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης κ. Ε. Μαυρομάτη, την Δ/τρια των διασυνδεομένων νοσοκομείων ( Γ.Ν. Λασιθίου και Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ»), κ. Μαρία Σπινθούρη, καθώς και τον Υποδ/τη της υγειονομικής περιφέρειας κ.Στ. Δημητρακόπουλο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου αναγνωρίζοντας ότι η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στα ζητήματα παραχώρησης -αναζήτησης κατάλληλων κτιριακών υποδομών, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αναμένεται να θέσει προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο (22/3) το θέμα αυτό, προσδοκώντας ν΄αναζητηθούν και να βρεθούν οι πλέον ενεδεδειγμένες προτάσεις που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών κοινωνικής και υγειονομικής φροντίδας προς τους δημότες.

Εξ άλλου, όπως ο ίδιος επεσήμανε σε δηλώσεις του, η δημιουργία της τοπικής μονάδας υγείας, αναμένεται ν΄αποτελέσει ένα βήμα για την ενίσχυση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας, εφόσον βέβαια υπάρξει άμεση στελέχωση και διασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση