HomeΚΟΣΜΟΣ«Κεραυνός» Πιτέλα για το μέλλον της Ε.Ε.

«Κεραυνός» Πιτέλα για το μέλλον της Ε.Ε.

«Χρειαζόμαστε καλύτερα κοινωνικά πρότυπα, καλύτερες συνθήκες ζωής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εάν είναι «αδύναμη» σε ό,τι αφορά στον κοινωνικό πυλώνα, να μην υπογραφεί η Δήλωση της Ρώμης για το μέλλον της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου υπογράμμισε με παρέμβασή του στο ΕΚ σήμερα ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

«Αυτό που δεν θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε στη Ρώμη θα είναι ομιλίες στο κενό ή απλές ρητορικές. Επείγει μια ισχυρή δράση για την επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού σχεδίου και εμείς οι σοσιαλιστές είμαστε υπέρ» δήλωσε και πρόσθεσε : «Εάν η Δήλωση της Ρώμης είναι πολύ αδύναμη και δεν περιλαμβάνει σημαντικές αναφορές για την κοινωνική Ευρώπη και τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, η ομάδα μου ζητάει να μην υπογραφεί αυτή η Δήλωση».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτέλα θα έπρεπε να συμμετέχει περισσότερο το ΕΚ στην εκπόνηση της Δήλωσης με ένα ad hoc ψήφισμα. Αναγνώρισε ότι υπήρξαν ήδη τρεις σημαντικές εκθέσεις και δύο σημαντικά ψηφίσματα. «Όμως εμείς οι σοσιαλιστές» πρόσθεσε, «δεν επαναπαυόμαστε, γιατί οι λαϊκιστές είναι ισχυροί κυρίως όταν εμείς εμφανιζόμαστε αδύναμοι ή όταν δείχνουμε ότι δεν είμαστε ικανοί να εξηγήσουμε τις επιτυχίες μας.

Μόνο ενωμένοι και με θάρρος θα μπορέσουμε να τους νικήσουμε» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτέλα, η μαγική λέξη αυτών των ημερών είναι «η ταχύτητα». Διευκρίνισε όμως ότι « η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων δεν είναι πανάκεια, είναι μια μέθοδος. Δεν είναι η ουσία. Και το πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι η ουσία. Να αποφασίσει ποια κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει, ποιος ο προορισμός και που θέλει να πάει. Να αποφασίσει για παράδειγμα εάν θέλει ή όχι τη λιτότητα».

Για τον κ. Πιτέλα, τρεις είναι οι μεγάλες προκλήσεις : η ενότητα της Ευρώπης, η κοινωνική συνοχή και η εδαφική συνοχή.

«Χρειαζόμαστε καλύτερα κοινωνικά πρότυπα, καλύτερες συνθήκες ζωής, ένα ισχυρό κοινωνικό πυλώνα, ευρωπαϊκή στρατηγική για τις επενδύσεις και αντιμετώπιση της ανεργίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Πιτέλα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση