HomeHL-9Με κατάγματα στο νοσοκομείο οι τρεις γυναίκες μετά την πτώση του ασανσέρ

Με κατάγματα στο νοσοκομείο οι τρεις γυναίκες μετά την πτώση του ασανσέρ

Αναζητούνται οι αιτίες που προκάλεσαν τη βλάβη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κατάγματα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων οι τρεις γυναίκες που αργά χθες το βράδυ πέρασαν δύσκολες ώρες στο «ασανσέρ του τρόμου». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση των δύο εκ των τριών γυναικών θεωρείται σοβαρότερη, το ευτύχημα όμως είναι πως καμία από τις τρεις τραυματίες δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή τους.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, όταν οι τρεις γυναίκες, οι οποίες εργάζονται σε δομή για ηλικιωμένους του Δήμου Χανίων έφευγαν από το γραφείο δικηγόρου που είχε αναλάβει υπόθεση του συνδικαλιστικού τους σωματείου. Οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι πήραν το ασανσέρ από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αμέσως μόλις έκλεισε η πόρτα της καμπίνας, ο ανελκυστήρας – πιθανότατα μετά από βλάβη – δεν ξεκίνησε μια ομαλή κάθοδο αλλά άρχισε να πέφτει μέχρι που ακινητοποιήθηκε στον πρώτο όροφο.

Το γεγονός αυτό ήταν που έσωσε τη ζωή των τριών γυναικών, καθώς αν το κουβούκλιο είχε συντριβεί τότε θα είχε σημειωθεί μια πρωτοφανής τραγωδία.

Τα τραύματα των τριών γυναικών προκλήθηκαν από τα χτυπήματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της ανεξέλεγκτης πτώσης της καμπίνας του ασανσέρ.

Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων όπου και εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ για τον απεγκλωβισμό τους από την καμπίνα του ανελκυστήρα χρειάστηκε η συνδρομή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι αρχές τώρα διερευνούν τα αίτια που προκάλεσαν τα βλάβη, ενώ τόσο ο συντηρητής του ανελκυστήρα αλλά και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να δώσουν διευκρινίσεις για την κατάσταση του ασανσέρ και πότε αυτή είχε ελεγχθεί για τελευταία φορά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση