HomeΕΛΛΑΔΑΒρέθηκαν 40 κιλά χασίς σε συνεργείο αυτοκινήτων -Συνελήφθησαν δύο άτομα

Βρέθηκαν 40 κιλά χασίς σε συνεργείο αυτοκινήτων -Συνελήφθησαν δύο άτομα

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα ο ένας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα από τις αλβανικές διωκτικές αρχές για διακίνηση μεγάλης ποσότητας χασίς, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 32χρονος Αλβανός, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Η δράση του 32χρονου εντός της ελληνικής επικράτειας, ήταν γνωστή στην Ασφάλεια Βέροιας, αστυνομικοί της οποίας τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας -κατόπιν επιχείρησης- την ώρα που έβγαινε από συνεργείο αυτοκινήτων στην Ανω Πόλη. Πάνω του βρέθηκαν σχεδόν 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 50 γραμμάρια κοκαϊνης.

Το συγκεκριμένο συνεργείο φαίνεται ότι λειτουργούσε ως κρύπτη ναρκωτικών και γι’ αυτό το λόγο συνελήφθη ο 42χρονος Ελληνας ιδιοκτήτης του, αφού σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ψυγείο και άλλους χώρους της επιχείρησης, συνολικά 37 συσκευασίες που περιείχαν πάνω από 38,5 κιλά χασίς. Από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν ακόμη μικροποσότητα κοκαϊνης, μία ηλεκτρονική συσκευή για τη διάσπαση της κοκαϊνης και την ανάμιξή της με άλλες ουσίες, μία ζυγαριά ακριβείας και το ποσό των 300 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του Αλβανού συλληφθέντα εντοπίστηκαν κι άλλες ποσότητες ναρκωτικών (119 γραμ. κοκαϊνης και μικροποσότητα κάνναβης), ένα πιστόλι με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια, αλλά και 2.700 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχονταν από εμπορία ναρκωτικών.

Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες εκτιμάται ότι προορίζονταν να διοχετευτούν σε πιάτσες τοξικομανών της Θεσσαλονίκης και όμορων νομών, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης των αρχών της Αλβανίας για διακίνηση ποσότητας 226 κιλών κάνναβης που έλαβε χώρα το 2013 στη γειτονική χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση