HomeΕΛΛΑΔΑ«Χάος, διάλυση και ταλαιπωρία στον ΕΦΚΑ»

«Χάος, διάλυση και ταλαιπωρία στον ΕΦΚΑ»

Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία συναντήθηκαν με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άποψη ότι «η λεγόμενη ενοποίηση των ταμείων με τον περίφημο ΕΦΚΑ έφερε χάος, διάλυση και ταλαιπωρία», διατύπωσε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη σημερινή συνάντησή του με τα προεδρεία των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ).

Οι πρόεδροι της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης και Αντώνης Κουρούκλης αντίστοιχα, έκαναν αναλυτική ενημέρωση σε κλιμάκιο της ΛΑΕ για την κατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης «έπειτα από 7 χρόνια μνημονιακής υπονόμευσης του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της, και συνεχών μειώσεων των συντάξεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την λεηλασία των εισοδημάτων των συνταξιούχων κατά περίπου 50 δισ. ευρώ».

Επίσης ανέφεραν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ότι το 4ο μνημόνιο, το οποίο προωθούν η κυβέρνηση και οι δανειστές, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, θα οδηγήσει τους συνταξιούχους σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση και απόγνωση. Τέλος παρέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως νομοθετήθηκε, οδηγεί σε οργανωτικό χάος και σε απίστευτη ταλαιπωρία τους εργαζομένους στον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές της χώρας με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι δύο ομοσπονδίες, ζήτησαν τη συμπαράσταση της ΛΑΕ στα αιτήματά τους, για παράταση του μεταβατικού διαστήματος της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ, για την άμεση απόσυρση του σχεδίου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ και την έναρξη διαλόγου επί του περιεχομένου του, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με το αναγκαίο προσωπικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπει ένα τέλος στον υπερβολικά μεγάλο χρόνο αναμονής για την έκδοση των συντάξεων, που σήμερα έχει φτάσει μέχρι και τα 3 χρόνια.

Τα στελέχη του κλιμακίου της ΛΑΕ εξέφρασαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του κόμματος στα αιτήματα των ομοσπονδιών ενώ ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης σε δήλωσή του τόνισε: «Η κυβέρνηση πραξικοπηματικά, χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση και καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση, προχωρά σε ένα τέταρτο μνημόνιο υπό τα χειροκροτήματα της μνημονιακής δήθεν αντιπολίτευσης. Αυτό το τέταρτο, και ίσως χειρότερο, μνημόνιο έχει στον πυρήνα του μια νέα μεγάλη μείωση συντάξεων, η οποία και θα δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση και θα καταντήσει τις συντάξεις επίδομα ελεημοσύνης».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση