HomeΚΡΗΤΗΥπουργικές δεσμεύσεις για τις περικοπές στις αγροτικές συντάξεις

Υπουργικές δεσμεύσεις για τις περικοπές στις αγροτικές συντάξεις

Δείτε σε ποια περίπτωση αφορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελικά δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν την  31-12-16 και είχαν ήδη από πριν το Μάιο του 2016 αγροτικό εισόδημα ή επιδότηση.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Μετά την επιμονή και τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, με την 5η  ερώτηση  του, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής προς το Υπουργείο Εργασίας, δεσμεύτηκε τελικά  ο αρμόδιος Υφυπουργός πως όλοι όσοι έχουν  συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31-12-16 (ανεξαρτήτως ταμείου) δεν υπόκειται σε καμία περικοπή η σύνταξη τους, εφόσον συνεχίζουν να ασκούν την ίδια δραστηριότητα σε αγροτικό, κτηνοτροφικό και αλιευτικό  τομέα .

Σε ότι αφορά όσους συνταξιοδοτούνται  μετά την 01/01/2017  ο αρμόδιος Υφυπουργός είπε πως είναι υπό σκέψη για το τι πρέπει να ισχύσει (να περικόπτεται ή όχι η σύνταξη κατά 60%) ενώ ο κ. Κεγκέρογλου αντέτεινε, επιμένοντας στην τροπολογία την οποία έχει καταθέσει και προβλέπει πως το όποιο αγροτικό εισόδημα ή επιδότηση δεν επηρεάζει την σύνταξη από όποιο ταμείο και αν προέρχεται ο συνταξιούχος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση