HomeΚΟΣΜΟΣΗ Αυστρία προειδοποιεί: Μπορεί να υπάρξει ανά πάσα στιγμή απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία

Η Αυστρία προειδοποιεί: Μπορεί να υπάρξει ανά πάσα στιγμή απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημερινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί για πιθανή όξυνση της κατάστασης στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «μία όξυνση, όπως για παράδειγμα με μία επιβολή απαγόρευσης εξόδου, μπορεί να υπάρξει βραχυπρόθεσμα και ανά πάσα στιγμή», και ως εκ τούτου το υπουργείο συνιστά στους πολίτες να φέρουν μαζί τους «ισχύοντα έγγραφα ταυτότητας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος και της ψηφοφορίας, «δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν διαδηλώσεις, βία και ταραχές».

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει επιπλέον πως η διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί στις 20 Ιουλίου του 2016 σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια για τρεις μήνες, έχει παραταθεί έως τις 19 Απριλίου του 2017, και πως εξαιτίας αυτών των εξελίξεων θα μπορούσαν να υπάρξουν ενισχυμένοι έλεγχοι προσώπων.

Ακόμη το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά «επειγόντως» στους Αυστριακούς πολίτες που ταξιδεύουν ή βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν σε μεγάλη ακτίνα συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών ασφαλείας, όπως επίσης να ενημερώνονται τακτικά από τις ταξιδιωτικές οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος, διευκρινίζεται τέλος ότι η κατάσταση στα θέρετρα της τουρκικής Ριβιέρας και τα παράλια του Αιγαίου είναι ήρεμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση