Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί του νεαρού φοιτητή από την Κρήτη που υπέστη καρδιακή ανακοπή την Παρασκευή σε γήπεδο της Κοζάνης.

Ο ασθενής διακομίστηκε στη ΜΕΘ του ΓΝ Παπανικολάου την Παρασκευή απο το ΓΝ Κοζάνης -Μαματσειο διασωληνωμένος λόγω καρδιακής ανακοπής που υπέστη κατα τη διάρκεια άσκησης.

Όπως αναφέρει το efkozani.gr, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και το επεισόδιο αποδόθηκε σε σύνδρομο ηλεκτρικής δυσλειτουργίας της καρδιας, γνωστό και ως σύνδρομο προδιέγερσης (Wolff Parkinson White).

Διενεργήθηκε εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος ο οποίος επιβεβαίωσε το αίτιο του επεισοδίου αποκλείοντας περαιτέρω πιθανά αίτια και επιπλοκές.

Παρέμεινε σε καταστολή και μηχανικό αερισμό (ή μηχανική υποστήριξη της αναπνοής) για δυο 24ωρα. Το τρίτο 24ωρο (σημερα) ξεκίνησε σταδιακά η μείωση της μηχανικής υποστήριξης η οποία στέφθηκε με επιτυχία διότι είχε σαν αποτέλεσμα ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα να αναπνέει χωρίς τη βοήθεια του αναπνευστήρα.

Ενθαρρυντικό για την εγκεφαλική του λειτουργία ειναι επίσης το γεγονός ότι αντέδρασε στα λεκτικά ερεθίσματα τόσο των ιατρών όσο και γονέων του, ανοιγοκλείνοντας τα μάτια δείχνοντας έτσι ότι κατανοεί τις εντολές που του δόθηκαν.

Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά επισημαίνουν ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος και περαιτέρω εξετάσεις μέχρι να μπορούν να μιλήσουν με περισσότερη ασφάλεια για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση