HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα κάλυψη Σταθάκη- Τζανακόπουλου για το «χρυσό» εφάπαξ του CEO του ΔΕΣΦΑ

Νέα κάλυψη Σταθάκη- Τζανακόπουλου για το «χρυσό» εφάπαξ του CEO του ΔΕΣΦΑ

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Γιώργος Σταθάκης, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναφερόμενος στο θέμα που αναδείχτηκε με το εφάπαξ των 258.000 ευρώ του προέδρου και CEO του ΔΕΣΦΑ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης, παρέχοντας εκ νέου κάλυψη στον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρη Νίκα, είπε ότι εισέπραξε νόμιμα και νομότυπα το ποσό των 203.847 ευρώ και όχι 258.000 ευρώ και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για σχιζοφρένεια, ψεύδος κατασκευασμένες ειδήσεις και ανακρίβειες.

Ειδικότερα, ο κύριος Σταθάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο χαρακτήρισε «σχιζοφρενικό» το κατηγορητήριο της ΝΔ και έκανε λόγο για καθόλα νόμιμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τελικά το εφάπαξ που χορηγήθηκε στον κύριο Νίκα ήταν 203.847 ευρώ, καθώς είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών για τρία χρόνια με αποτέλεσμα να μειωθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πολύχρονες καθυστερήσεις στη χορήγηση εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων άλλων συνταξιούχων, τόνισαν ότι επικρατούν άλλες διαδικασίες στο ευρύτερο δημόσιο και άλλες στο στενό.

Όσον αφορά το θέμα της αναρρίχησης του διευθύνοντα συμβούλου στην ιεραρχία η απάντηση ήταν «ότι είναι θέμα ερμηνείας» και πρόσθεσαν ότι η Νέα Δημοκρατία δε νομιμοποιείται να αναφέρεται σε τέτοια θέματα, καθώς κάτι αντίστοιχο γινόταν και στο παρελθόν.

Σημειώνεται τέλος ότι ο υπουργός Ενέργειας παραδέχτηκε πως υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τα αναδρομικά για το ένα από τα δύο μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ με τον οποίο υπάρχουν νομικές εμπλοκές καθώς δεν επιστρέφει τα χρήματα που εξασφάλισε με την αύξηση των αποδοχών του.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση