HomeΕΛΛΑΔΑΜαυραγάνης για τον ΚΟΚ: Δεν θα πληρώνει λιγότερα ο φτωχός, αλλά περισσότερα ο πλούσιος

Μαυραγάνης για τον ΚΟΚ: Δεν θα πληρώνει λιγότερα ο φτωχός, αλλά περισσότερα ο πλούσιος

Επιμένει στην αναλογική επιβολή προστίμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν θα πληρώνει λιγότερα ο φτωχός, αλλά περισσότερα ο πλούσιος, δηλώνει ο υφυπουργός Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης, που επιμένει στην αναλογική επιβολή προστίμων για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Θα είμαστε πιο αυστηροί σε τέσσερις κυρίως παραβάσεις, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση stop, υπέρβαση ταχύτητας πάνω από 40 χιλιόμετρα και από την άλλη πλευρά οινόπνευμα. Σε αυτές τις παραβάσεις και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης των πινακίδων και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος και δεν θα επιστρέφονται» δήλωσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm.

«Η ποινή πρέπει να έχει αποτρεπτική ισχύ και να έχει αποτρεπτική ισχύ για όλους θα πρέπει να έχει και για αυτούς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα. Δεν θα μειωθεί για τους φτωχούς το πρόστιμο, θα είναι εκεί που είναι σήμερα, αυτό το οποίο προτείνουμε είναι ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα για του οποίους ίσως κάποια πρόστιμα να μην έχουν την ίδια αποτρεπτική ισχύ να προσαρμοστεί στο εισόδημά τους όχι βεβαίως από τους τροχονόμους», διευκρινίζει.

Παράλληλα ο κύριος Μαυραγάνης επισημαίνει πως «το δικαστήριο εκτός από την ποινή που θα καταγνώσει θα έχει το δικαίωμα και να επιβάλλει βιωματικές ποινές τις οποίες επίσης προτείνουμε», ξεκαθαρίζοντας πως «ως προς την ποινική μεταχείριση δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι διοικητικά πρόστιμα δεν έχουν σχέση με την ποινή αυτή καθ’ εαυτή και επιβάλλονται ανάλογα με την παράβαση την οποία έκανες. Το δικαστήριο θα δικάσει μια υπόθεση με τον ποινικό κώδικα που θα έχει μέσα και τις βιωματικές ποινές επιπρόσθετα με αυτές που ισχύουν σήμερα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση