HomeHL-WorldIταλία: 34 τραυματίες σε πορεία κατά της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά

Iταλία: 34 τραυματίες σε πορεία κατά της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά

Συνελήφθησαν έξι διαδηλωτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρά επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 34 άνθρωποι εκ των οποίων 28 αστυνομικοί σημειώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην Νάπολη σε διαδήλωση κάτα της επίσκεψη και ομιλίας του του γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι.

Ειδικότερα, η ειρηνική πορεία τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτών που ξεκίνησε το απόγευμα, οδήγησε σε επεισόδια όταν μια ομάδα 200 με 300 διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς η πορεία έφτανε στο σημείο όπου αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η ομιλία του Σαλβίνι. Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού ενώ σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο TG24 η αστυνομία συνέλαβε έξι διαδηλωτές.

Ακόμη, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η περιοχή της Φουοριγκρόττα, όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις είχε ταχθεί ενάντια στην επίσκεψη του Σαλβίνι στην πόλη, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Μάρκο Μινίτι ζήτησε από την τοπική αστυνομία να διασφαλίσει ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση