Δύο μέρες ήταν κλειδωμένος μέσα σ’ ένα σπίτι ο 22χρονος Πακιστανός που είχε απαχθεί από τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι ζητούσαν λύτρα ύψους 4.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης όταν ένας 29χρονος κι ένας 16χρονος τηλεφώνησαν το θύμα και του ζήτησαν να τους επισκεφτεί με το πρόσχημα ότι του βρήκαν δουλειά.

Ο 22χρονος πήγε στο σπίτι τους στις Μοίρες και τότε ξεκίνησε το… μαρτύριό του. Οι δύο δράστες αφού ακινητοποίησαν τον 22χρονο με την βία, τον έδεσαν σε μία καρέκλα και του πήραν κινητό και χρήματα.

Στη συνέχεια τον ανάγκασαν να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα του, που μένει στο Πακιστάν, και του ζήτησαν… λύτρα για να τον απελευθερώσουν. Πιο συγκεκριμένα απαίτησαν να δώσει σε συνεργό τους στο Πακιστάν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Μάλιστα, όσο οι δράστες περίμεναν τα χρήματα είχαν δεμένο και κλειδωμένο τον 22χρονο μέσα στο σπίτι τους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 27χρονος – επίσης Πακιστανός – πηγαίνει στο σπίτι των δύο δραστών και αντιλαμβάνεται ότι έχουν δεμένο τον 22χρονο. Μαζί με τους δράστες ήταν κι ένας 34χρονος. Ο 27χρονος επιχειρεί να ελευθερώσει τον 22χρονο ωστόσο βρίσκεται αντιμέτωπος με τον 34χρονο ο οποίος και του επιτίθεται προκαλώντας του τραύματα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πατέρας του θύματος καταφέρνει και στέλνει ένα μέρος των χρημάτων απ’ αυτά που ζήτησαν οι «απαγωγείς» με αποτέλεσμα οι δράστες να τον αφήσουν ελεύθερο.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 22χρονος μόλις ελευθερώθηκε πήγε στο αστυνομικό τμήμα και προχώρησε σε καταγγελία για τα όσα έζησα. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες και σήμερα το πρωί βρήκαν τους τρεις δράστες (τους δύο απαγωγείς 29 και 16 χρόνων και τον 34χρονο που επιτέθηκε στον 27χρονο) και τους συνέλαβαν.

Τους τρεις άνδρες βαρύνουν οι κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση