HomeΚΡΗΤΗΣτα αρμόδια υπουργεία ζητήματα των δήμων Βιάννου και Μινώα Πεδιάδος

Στα αρμόδια υπουργεία ζητήματα των δήμων Βιάννου και Μινώα Πεδιάδος

Πρωτοβουλία του Γιάννη Μιχελογιαννάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συναντήθηκε με την ηγεσία τού υπουργείου και συζήτησαν για τα κάτωθι ζητήματα:

  1. Δρόμος Βιάννος-Μύρτος: Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη, περιμένουμε να πληρωθεί ο μελετητής και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
  2. Μελέτη διαμόρφωσης και χρήσης γης, προς εξυπηρέτηση του νέου αεροδρομίου Καστελίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος: Η χρηματοδότησή του είναι 1.100.000 ευρώ.
  3. Τεχνική βοήθεια ύψους 200.000 ευρώ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, για τη δημιουργία αναπτυξιακού σχεδίου και σύνδεσής του με το νέο αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής επισκέφτηκε το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με το ζήτημα της αποκατάστασης αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου Βιάννου, έργο που έχει ήδη υποβληθεί στην Περιφέρεια Κρήτης και είναι ύψους 300.000 ευρώ. Για το ίδιο ζήτημα είχε προηγηθεί και επίσκεψη του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη.

Στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε με την ηγεσία και συζήτησε για την ακτομηχανική μελέτη της περιοχής Κερατοκάμπου-Καστρίου. Της μελέτης υπολείπονται διορθωτικές κινήσεις από τον μελετητή, οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Τέλος, στο Υπ. Αθλητισμού, συναντήθηκε με την ηγεσία και ζήτησε χρηματοδότηση για τη συντήρηση, την κατασκευή σκέπαστρου και θερμοαντλίας στο κολυμβητήριο του δήμου Μινώα Πεδιάδος, ώστε η μικρή πισίνα να χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα σχολικού αθλητισμού, μιας και είναι το μοναδικό κολυμβητήριο της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση