HomeHL-9Αντώνης Ζερβός: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας για τον ΒΟΑΚ»

Αντώνης Ζερβός: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας για τον ΒΟΑΚ»

Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για την εξαίρεση του νομού από το μεγάλο αναπτυξιακό έργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον έντονο προβληματισμό αλλά συνάμα και τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι φορείς του Λασιθίου στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του ΒΟΑΚ.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός έθεσε θέμα «συγκρητισμού» στη διεκδίκηση του τόσο σημαντικού αναπτυξιακού έργου για το νησί λέγοντας χαρακτηριστικά «υποτιμούν τη νοημοσύνη μας».

Εάν ο ΒΟΑΚ δεν εξεταστεί ενιαία από την Σητεία μέχρι τα Χανιά, θα μείνει μέχρι τα όρια του Νομού Λασιθίου, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζερβός,  μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Συγκεκριμένα  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Φοβάμαι ότι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα του ΒΟΑΚ, είναι ιδιαίτερα αρνητικές για το Νομό Λασιθίου.

Η εξαγγελία της στρατηγικής μελέτης σε επίπεδο Κρήτης και στην συνέχεια η προτεραιότητα που δόθηκε σε Ηράκλειο και Χανιά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, καταδεικνύουν σαφώς, ότι το Λασίθι μένει έξω απο τον σχεδιασμό γιατί υπάρχουν ζητήματα που δεν θα δρομολογηθούν, εάν ο ΒΟΑΚ δεν εξεταστεί ενιαία από τη Σητεία μέχρι Χανιά. Στην περίπτωση αυτή, είναι σίγουρο ότι ο ΒΟΑΚ θα μείνει μέχρι τα όρια του Νομού Λασιθίου.

Υπάρχει προηγούμενο δεκάδων θεμάτων που δείχνουν ότι εάν τα υπουργεία θέλουν να δώσουν λύση σ΄ ένα ζήτημα που ανακύπτει -μιας και είναι δεδομένο ότι η περιοχή μας έχει πολλά προβλήματα- μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Χαρακτηριστική περίπτωση, η προσπάθεια ένταξης της Κνωσσού στα μνημεία της Ουνέσκο που παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει, εντάσσεται σ΄ ένα σύνολο  Μινωνικών μνημείων της Κρήτης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν ζητήματα, που αφορούν τόσο στην επάρκεια όσο και στην ποιότητα των μελετών. Ωστόσο εάν εξεταζόταν στο σύνολο τους (Σητεία- Χανιά), θ΄αντιμετωπιζόταν, δίνοντας την δυνατότητα να φανεί εν τοις πράγμασι ο συγκρητισμός που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρχει.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, για την κατασκευή του συνόλου του ΒΟΑΚ μέσω χρηματοδότησης από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) .

Ως «κεραυνος εν αιθρία» ακολούθησε η δήλωση του υπουργού ΠΟΜΕΔΙ κ. Σπρίντζη, ότι συζητάμε μόνο για το κομμάτι Ηρακλείου – Χανίων.

Πρέπει επιτέλους ν΄ αποφασίσουμε σε επίπεδο Κρήτης, είμαστε όλοι μαζί ; ή είναι τρεις οι νομοί της Κρήτης και να πορευτούμε κατά μόνας…Νομίζω ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση