HomeHL-9Εργατικό Κέντρο: «Πράξη υποτέλειας η εκχώρηση του αεροδρομίου των Χανίων»

Εργατικό Κέντρο: «Πράξη υποτέλειας η εκχώρηση του αεροδρομίου των Χανίων»

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων κατοίκων της Δυτικής Κρήτης η διοίκηση του ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Κρήτης που διαμαρτύρονται για την παραχώρηση του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» τάσσεται σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον αγώνα των πολιτών της Δυτικής Κρήτης πιστεύοντας ότι η εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννη» της Δυτικής Κρήτης στους Γερμανούς αποτελεί μέγιστη πράξη υποτέλειας και ντροπής για την ιστορία μας, τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία σύμφωνα με τις απελευθερωτικές παραδώσεις του τόπου μας.

Η εκχώρηση του αεροδρομίου « Δασκαλογιάννη» και των υπολοίπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων είναι αποτέλεσμα εκβιασμού της χώρας μας από τους δανειστές και ειδικά από την Γερμανική Κυβέρνηση. Η σύμβαση έχει αποικιακό χαρακτήρα εφόσον αποτελεί το ακραίο προϊόν του συμβιβασμού, της συνθηκολόγησης και της οικονομικής κατοχής της χώρας.

Σκοπός της Κυβέρνησης πρέπει να είναι η ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία του «Δασκαλογιάννη» καθώς και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων με την επανεπένδυση των κερδών σε κτιριακές και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές οι οποίες θα βελτιώνουν την λειτουργία και την προσβασιμότητα των ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Αν ολοκληρωθεί η εν λόγω ιδιωτικοποίηση, θα γίνει ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής διερεύνησης οικονομικού σκανδάλου.

Οι Κρατικοί Αερολιμένες ανήκουν στον λαό και οφείλουν να παραδοθούν στις επόμενες γενιές ως περιουσία του ελληνικού κράτους. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να είναι διαφανής και ελεγκτέα. Αυτό θα συμβεί μόνο με την δημιουργία ενός Δημόσιου – Κρατικού Ενιαίου φορέα διαχείρισης αερολιμένων ο οποίος θα λειτουργεί ορθολογικά και μη πελατειακά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση