HomeHL-9Είχε κατηγορηθεί για βιασμό ο τεχνικός ορθοπαιδικός που αποπλάνησε την ανήλικη

Είχε κατηγορηθεί για βιασμό ο τεχνικός ορθοπαιδικός που αποπλάνησε την ανήλικη

Υπόνοιες και για τρίτο κρούσμα της … θεραπείας με το φουσκωμένο γάντι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα καταγγέλθηκαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για την υπόθεση της αποπλάνησης ανήλικης μαθήτριας από 47χρονο τεχνικό ορθοπαιδικό στη διάρκεια εξειδικευμένης θεραπείας για την αποκατάσταση του προβλήματος σκολίωσης που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με τους γονείς της 15χρονης σήμερα μαθήτριας, ο ίδιος τεχνίτης ορθοπαιδικής το 2006 είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί πρωτόδικα για τον βιασμό μίας 18χρονης γυναίκας. Ωστόσο, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό με την ψήφο των ενόρκων με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκπομπής η υπόθεση του βιασμού έχει κριθεί τελεσίδικα, ωστόσο υπάρχουν υπόνοιες ότι στο διάστημα από το 2006 μέχρι και σήμερα οπότε και άρχισε να δραστηριοποιείται στο επάγγελμα του τεχνικού ορθοπαιδικού στο Ηράκλειο, υπήρξε τουλάχιστον ακόμη μία υπόθεση αποπλάνησης νεαρής ασθενούς.

Στην εκπομπή μίλησαν οι γονείς του κοριτσιού, μετά την καταγγελία των οποίων η υπόθεση της ασέλγειας βγήκε στην επιφάνεια με τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του 47χρονου, όπως επίσης και η δικηγόρος της οικογένειες. Υπενθυμίζεται πώς μετά τη σύλληψη και απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της τακτικής δικασίμου για την υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη.

Ο πατέρας της ανήλικης αναφερόμενος στο πρωτοφανές περιστατικό, επισήμανε ότι ο 47χρονος τεχνικός τον οποίο επισκέφθηκαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος θωρακικής σκολίωσης που αντιμετώπιζε το 13χρονο τότε κορίτσι καθ’ υπόδειξη του ορθοπαιδικού που την παρακολουθούσε, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνης τους αυτοπαρουσιαζόμενος ως ο πλέον ειδικός στη θεραπεία παθήσεων τέτοιας φύσεως, καθώς όπως τους έλεγε με σπουδές στη Γαλλία είχε εξειδικευθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία, την τεχνογνωσία της οποίας ήταν ο μοναδικός που κατείχε.

Στο πλαίσιο της «εξειδικευμένης θεραπείας» την οποία – σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού – αποκαλούσε τα «ρεύματα», η ανήλικη ασθενής θα έπρεπε να παραμείνει εντελώς γυμνή από τη μέση και πάνω στον ίδιο χώρο με τον τεχνικό, ο οποίος για να προστατεύσει την όρασή της από τα … ρεύματα έπρεπε να της κλείσει τα μάτια και για να της ρυθμίσει την αναπνοή θα της έβαζε στο στόμα ένα πλαστικό χειρουργικό γάντι φουσκωμένο με αέρα…

«Ένιωσα την υφή του δέρματος»

Σε ρεπορτάζ της εκπομπής μεταφέρθηκε η μαρτυρία της ανήλικης. Σύμφωνα με αυτή, το κορίτσι αφού παρέμενε κλεισμένη στο ίδιο δωμάτιο με τον 47χρονο άνδρα και τη μητέρα της να περιμένει στον προθάλαμο μέχρι να ολοκληρωθεί η … θεραπεία, ακολούθησε τις συστάσεις του. Έβγαλε τη μπλούζα και τον στηθόδεσμο καθ’ υπόδειξη του θεραπευτή και αφού έκλεισε τα μάτια της προκειμένου να μην βλάψουν τα «ρεύματα» την όρασή της, υπάκουσε όταν της είπε να ανοίξει το στόμα της. Η ίδια ανέφερε ότι περίμενε να αισθανθεί το πλαστικό γάντι αντί αυτού όμως ένιωσε στο στόμα της την υφή του ανθρώπινου δέρματος! Αμέσως, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της, οπισθοχώρησε και πριν ανοίξει τα μάτια της άκουσε τον ήχο φερμουάρ. Τότε αντιλήφθηκε ότι το φουσκωμένο γάντι ήταν ακόμη πάνω στο γραφείο του τεχνικού. Η ανήλικη αρνήθηκε να επαναλάβει τη θεραπεία και λίγο καιρό αργότερα εκμυστηρεύτηκε στη μεγαλύτερη αδελφή της τι είχε συμβεί. Άμεσα ενημερώθηκαν οι γονείς και μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών από το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του 47χρονου για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση