HomeΕΛΛΑΔΑΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Δεύτερη Ευκαιρία» – Εντάχθηκαν 57.000 πελάτες

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Δεύτερη Ευκαιρία» – Εντάχθηκαν 57.000 πελάτες

Ποια προγράμματα είναι σε εξέλιξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμα «Δεύτερη Ευκαιρία» για τους πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους, αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιχείρησης, 57.000 πελάτες αξιοποίησαν το πρόγραμμα «Δεύτερη Ευκαιρία» και κατάφεραν να επανενταχθούν στο καθεστώς ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ισχύσουν τα εξής:

1. Για οφειλή έως 1.000 ευρώ ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή. Η 1η δόση θα καταβάλλεται άμεσα.

2. Για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ υπάρχουν δυο επιλογές:

Άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις

Άμεση καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Διευκρινίζεται ότι για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με ο μέσο μηνιαίο λογαριασμό με ελάχιστο αριθμό δόσεων και μέγιστο τις 36.

Από τις ρυθμίσεις αυτές εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και οι Αγροτικοί για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει επίσης, ότι οι πελάτες με οφειλή έως 500 ευρώ στις 28 Φεβρουαρίου, μπορούν να αιτηθούν της αναστολής πληρωμής για ένα έτος και τη χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Για να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τα τέλη Απριλίου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση