HomeHL-GreeceΤσίπρας από Βρυξέλλες: Έμμεση αλλά σαφής παραδοχή κατά της λιτότητας

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Έμμεση αλλά σαφής παραδοχή κατά της λιτότητας

«Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ενίσχυση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στο κομμάτι της ανεργίας και το ζήτημα της λιτότητας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, στο σχέδιο αυτό πετύχαμε να συμπεριληφθεί ειδική αναφορά για τις ειδικές προσπάθειες, πρόσθετες και παράλληλες δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, για τα κράτη όπου παραμένει δυσανάλογα υψηλή.

«Στο σύνολο της ΕΕ δίνεται η αίσθηση ότι έχουμε επανέλθει στα επίπεδα πριν την κρίση, όμως αυτό δεν έχει καμία συμμετρικότητα», τόνισε ακόμη.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης για έμμεση αλλά σαφή παραδοχή ότι η πολιτική της λιτότητας, των δυσβάσταχτων κοινωνικών επιπτώσεων, πρέπει να αντιμετωπιστεί και κατά προτεραιότητα εκεί που έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερη ζημιά.

«Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ενίσχυση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων», υπογράμμισε και αναφέρθηκε σε μια σειρά από στόχους, όπως η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η εξειδίκευση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους και η επεξεργασία ενός σχεδίου για την αναπτυξιακή προοπτική.

«Να επισημάνω ότι η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή και για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τους χρέους αλλά και για την οριστική έξοδο από την κρίση», επισήμανε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση