HomeΚΟΣΜΟΣΠάρτι οργίων με ναρκωτικά στο σχολείο της ελίτ του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πάρτι οργίων με ναρκωτικά στο σχολείο της ελίτ του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βόρεια Κορέα είναι η πιο απομονωμένη, μυστικοπαθής χώρα του πλανήτη.

Ο δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν την κυβερνά με σιδηρά πυγμή και μόνον ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει εκεί βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Να, όμως, που διέρρευσαν κάποιες εντυπωσιακές λεπτομέρειες για τη χρήση ναρκωτικών στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Έλεγχοι που έγιναν στην πόλη Χοεριόνγκ στα ανατολικά έδειξαν ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

sxoleio-kim
Το λύκειο Kim Ki Song στην πόλη Χοεριόνγκ της Β.Κορέας (φωτογραφία: Wikimapia)

Σ’ ένα σχολείο, που προτιμά η κομματική ελίτ κι όπου συχνάζουν τα παιδιά της πλούσιας μεσαίας τάξης, ένας στους έξι μαθητές είναι εξαρτημένος απ’ τα ναρκωτικά ή κάνει τακτική χρήση. Το πιο αγαπημένο ναρκωτικό στο λύκειο Κιν Κι Σονγκ είναι η κρυσταλλική μεθαδόνη.

H παρασκευή κρυσταλλικής μεθαδόνης λέγεται ότι είναι διαδεδομένη στη Βόρεια Κορέα
H παρασκευή κρυσταλλικής μεθαδόνης λέγεται ότι είναι διαδεδομένη στη Βόρεια Κορέα

Και δεν είναι μόνον αυτό: στο ίδιο σχολείο, όπου εκπαιδεύεται η μελλοντική ηγεσία της χώρας, τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού όπως αποκαλύπτει η κορεατική εφημερίδα DailyNK, στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται, το αλκοόλ, η βία και οι κλοπές, ενώ έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά πορνείας, και πάρτι οργίων με σκληρά ναρκωτικά.

H διεύθυνση του σχολείου ανήρτησε στον πίνακα τα ονόματα των μαθητών που εμπλέκονται σ’ όλα αυτά και κάλεσε τους γονείς τους να επιληφθούν της κατάστασης.

Αλλά το πρόβλημα της χώρας με τα ναρκωτικά δεν λύνεται με τέτοια μέτρα.

Πως σημειώνει η Daily NK «στη Βόρεια Κορέα όπου παρασκευάζονται ναρκωτικά (όπως η κρυσταλλική μεθαδόνη) …τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να κάνουν χρήση είναι φυσικό να ακολουθήσουν τα βήματά τους.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση