HomeHL-SportsΝτόρτμουντ – Μπενφίκα 4-0

Ντόρτμουντ – Μπενφίκα 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ντόρτμουντ νίκησε 4-0 την Μπενφίκα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, ανατρέποντας στην Βεστφαλία την ήττα της από τους «αετούς» στη Λισαβόνα με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου (1-0).

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ απάντησε σε εκείνο το τέρμα του Έλληνα στράικερ η Μπορούσια, ήταν τυχερή που δεν αποβλήθηκε στο 40′ ο Ουσμάν Ντεμπελέ και τελικά στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε την ανωτερότητά της.

Δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο, με τον Πούλισιτς στο 59′ και τον Ομπαμεγιάνγκ στο 61′, «καθάρισαν» την πρόκριση για τους Βεστφαλούς, ενώ ο Γκαμπονέζος σκόραρε και στο 85′, κάνοντας έτσι για πρώτη φορά χατ-τρικ στην καριέρα του στο Champions League.

Ο Ομπαμεγιάνγκ θυμίζουμε πως στο ματς της Λισαβόνας είχε χάσει πέναλτι και δύο σπουδαίες ευκαιρίες, σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του, αλλά απάντησε… με χατ-τρικ και έφτασε τα 7 γκολ φέτος στην διοργάνωση.

Μάλιστα, έγινε ο δεύτερος παίκτης της Ντόρτμουντ που κάνει χατ-τρικ στο CL μετά τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ενώ ο 18άχρονος Αμερικανός, Κρίστιαν Πούλισιτς, έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει στην διοργάνωσης (το είχε το ρεκόρ ο Πάσλακ με το γκολ το φέτος στον όμιλο κόντρα στην Λέγκια).

 

Σκόρερς: 4′, 61′ και 85′ Ομπαμεγιάνγκ, 59′ Πούλισιτς

Γήπεδο: «Westfalenstadion», Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Μπορούσια, καθώς στο 4ο λεπτό ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά ο Πούλισιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτη δοκάρι ο Πούλισιτς και στο δεύτερο από κοντά ο Γκαμπονέζος με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Έντερσον.

Δεν επικράτησε ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων στα επόμενα λεπτά, οι «αετοί» αντέδρασαν ψύχραιμα, ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 24′ κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά, με το κοντινό πλασέ του Φράνκο Σέρβι να μπλοκάρει ο Κρίστιαν Μπούρκι, όπως έκανε και στο 32′ και στην κεφαλιά του Λουιζάο.

Στο 40ό λεπτό ο Ουσμάν Ντεμπελέ έκανε σκληρό φάουλ και έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Μάρτιν Άτκινσον… του την χάρισε, οι Πορτογάλοι έγιναν έξαλλοι και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε έντονες παρατηρήσεις στον νεαρό συμπαίκτη του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία καλή φάση για κάθε ομάδα, στο 47′ με τον Σέρβι για την Μπενφίκα και στο 49′ με τον Ομπαμεγιάνγκ για την Ντόρτμουντ, τον οποίο σταμάτησε στο 53′ ο Έντερσον σε τετ-α-τετ μετά από εκτέλεση φάουλ.

Η Μπορούσια ανέβασε την απόδοσή της, άσκησε έντονη πίεση στην πορτογαλική εστία και δικαιώθηκε άμεσα, με τον Κρίστιαν Πούλισιτς να γίνεται από δημιουργός… εκτελεστής, κάνοντας το 2-0 στο 59′ με εξαιρετικό «σκαφτό» πλασέ, από την μπαλιά του Λούκας Πίστσεκ.

Το ενδεχόμενο παράτασης αποκλείστηκε και μόλις δύο λεπτά αργότερα ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν, καθώς ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 3-0 (61′), με το δεύτερο τέρμα του στο ματς και 6ο φέτος στην διοργάνωση. Έφτασε και τα 7, κάνοντας χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο 85′.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (5-4-1): Μπούρκι, Ντουρμ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος (88′ Γκίντερ), Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκονσάλο Κάστρο, Ουσμάν Ντεμπελέ (81′ Καγκάουα), Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ (86′ Σέρλε).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον, Νέλσον Σεμέντο, Λουιζάο, Λίντελεφ, Ελιζέου, Σάμαρης (74′ Ζίβκοβιτς), Πίζι, Σάλβιο (64′ Ζόνας), Αντρέ Αλμέιδα, Σέρβι (82′ Ραούλ Χιμένες), Μήτρογλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση