HomeΚΟΣΜΟΣΑκτιβίστριες διαδήλωσαν έξω από το Κρεμλίνο ζητώντας «γυναίκα στην προεδρία»

Ακτιβίστριες διαδήλωσαν έξω από το Κρεμλίνο ζητώντας «γυναίκα στην προεδρία»

Συνολικά 7 διαδηλώτριες συνελήφθησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακτιβίστριες οι οποίες διαδήλωναν στη Μόσχα μπροστά από το Κρεμλίνο, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, συνελήφθησαν αφού ύψωσαν πανό στο οποίο είχαν γράψει το σύνθημα«Οι άνδρες βρίσκονται στην εξουσία εδώ και 200 χρόνια, καιρός να τελειώνουμε μ’ αυτό».

Ο ιστότοπος OVD Info ανέφερε ότι επτά φεμινίστριες, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Novaya Gazeta και μια φωτορεπόρτερ, οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Η δικηγόρος Μαρί Νταβτιάν, η οποία είναι ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκανε λόγο για σύλληψη οκτώ γυναικών στη σελίδα της στο Facebook.

Μία ακτιβίστρια, η καλλιτέχνιδα Γεκατερίνα Νενάσεβα, ανήρτησε στο Facebook βίντεο που εικονίζει τις γυναίκες έξω από το Κρεμλίνο, να κρατούν στα χέρια τους καπνογόνα. «Οι φεμινίστριες της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης που κατέλαβαν το Κρεμλίνο σας χαιρετούν», έγραψε.

Το πανό των γυναικών παρέπεμπε στην αυτοκράτειρα Μεγάλη Αικατερίνη, την τελευταία γυναίκα που κυβέρνησε τη Ρωσία και η οποία πέθανε το 1796. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό TV Rain, άλλα πανό ζητούσαν «Μια γυναίκα στην προεδρία», υπενθυμίζοντας ότι «Οι γυναίκες είμαστε η πλειοψηφία».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με την ευκαιρία της ημέρας για τα δικαιώματα των γυναικών, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι άνδρες «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις πολυαγαπημένες γυναίκες μας», προσφέροντάς τους κυρίως «πιο συχνά προσοχή και χαμόγελα».

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση