HomeHL-WorldΜακελειό στην Καμπούλ: Πάνω από 30 τα θύματα των τζιχαντιστών

Μακελειό στην Καμπούλ: Πάνω από 30 τα θύματα των τζιχαντιστών

Mεταμφιεσμένοι σε γιατρούς εισέβαλαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 50 οι τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα από εξτρεμιστές ισλαμιστές εναντίον του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου του Αφγανιστάν, στην πρωτεύουσα Καμπούλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι πολίτες.

«Δυστυχώς περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν από τη σημερινή επίθεση. Στην πλειονότητά τους ήταν ασθενείς, γιατροί και νοσοκόμοι» διευκρίνισε ο στρατηγός Νταούντ Ουαζίρι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου.


Σύμφωνα με τον Ουαζίρι, έχουν σκοτωθεί και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι αρχές είχαν ανακοινώσει τον θάνατο τριών ανθρώπων όμως αναθεώρησαν αυτόν τον προσωρινό απολογισμό μετά τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στα κτίρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Την ευθύνη για το νέο μακελειό στην καρδιά της αφγανικής πρωτεύουσας ανέλαβε πριν λίγη ώρα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Μέλη του Ισλαμικού Κράτους διείσδυσαν και επιτέθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ», υποστήριξε η οργάνωση στην υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram.

Ασράφ Γκάνι: Η επίθεση στο νοσοκομείο αποτελεί προσβολή για όλες τις ανθρώπινες αξίες

«Προσβολή για όλες τις ανθρώπινες αξίες» χαρακτήρισε τη σημερινή αιματηρή επίθεση στο νοσοκομείο των 400 κλινών ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι. «Σε όλες τις θρησκείες, τα νοσοκομεία θεωρούνται ως τοποθεσίες ασύλου και η επίθεση εναντίον τους αποτελεί επίθεση ενάντια στο Αφγανιστάν».

Η επίθεση ξεκίνησε στις 09.00 (τοπική ώρα). Ένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου που κατάφερε να βγει έγκαιρα από το κτίριο είπε πως είδε έναν ένοπλο, ντυμένο με τη λευκή ρόμπα του γιατρού, να βγάζει ένα AK-47 που είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα του και να ανοίγει πυρ σε φρουρούς, ασθενείς και γιατρούς.

Ένας άλλος εργαζόμενος της κλινικής ανήρτησε το εξής μήνυμα στο Facebook: «Άτομα με όπλα έχουν εισβάλλει στο ξενοδοχείο. Προσευχηθείτε για εμάς».

Σχεδόν έξι ώρες μετά από τον πρώτο πυροβολισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι ειδικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τους άνδρες και ότι οι υπόλοιποι ασθενείς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι ασφαλείς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση