HomeHL-GreeceΝέο ραντεβού με τους θεσμούς μετά το πρώτο βήμα για συμφωνία

Νέο ραντεβού με τους θεσμούς μετά το πρώτο βήμα για συμφωνία

Τα δημοσιονομικά και ο εξωδικαστικός μηχανισμός στην ατζέντα της συνάντησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά συναντώνται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών το απόγευμα της Τετάρτης. Θα ακολουθήσει η διαβούλευση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά το πρώτο μεγάλο βήμα για μια συνολική συμφωνία, που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο Χίλτον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβέρνηση και δανειστές βρίσκονται πλέον πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement – SLA) με εκκρεμότητες κυρίως στα εργασιακά.

Αναφορικά με τα εργασιακά, φέρεται να καταβάλλεται προσπάθεια να μην περιληφθούν στο SLA, καθώς υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το βήμα αυτό δεν περιλαμβάνει τα μέτρα του 2019 ύψους 3,6 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο και τις συντάξεις, ούτε τα «αντίμετρα» που προτείνει η κυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργοποιούνται.

«H αίσθησή μου είναι ότι όλοι τώρα έχουν εστιάσει στην 20η Μαρτίου για να έχουμε σημαντική πρόοδο. Δηλαδή, εάν δεν έχουμε κλείσει όλα, να αισθανθεί ένας κόσμος ότι έχει γίνει το βασικό βήμα», ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής μαραθώνιων διαβουλεύσεων. «Θα παραμείνουν 3 ή 4 πολιτικά θέματα προς επίλυση ίσως αργότερα. Θα συνεχιστεί η συζήτηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση