Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν νωρίτερα οι αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, οι οποίοι το πρωί είχαν συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων έγιναν τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις και αδιευκρίνιστος μέχρι αυτήν την ώρα αριθμός προσαγωγών.

Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αγρότες άρχισαν να χτυπάνε με τις κατσούνες κλούβες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γεγονός που τους εξόργισε.

Εν τω μεταξύ, σε πραγματικό «φρούριο» έχουν μετατρέψει την περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μην πλησιάσουν σε αυτά οι αγρότες.

https://www.youtube.com/watch?v=NSZrXofGpes

Σε όλους του δρόμους υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ που ανακόπτουν την πορεία των διαδηλωτών, οι οποίοι αφού έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατέληξαν στο σημείο, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, ενώ για μία ακόμη φορά παραδόθηκαν στις φλόγες κάδοι απορριμμάτων.

Μετά από ωριαία και πλέον παραμονή στην πλατεία Κουμουνδούρου και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να επιδοθεί το ψήφισμα, σύντομη συνέλευση των επικεφαλής που πραγματοποιήθηκε έλαβε την απόφαση να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα. Ωστόσο, όπως διεφάνη η υλοποίηση του νεότερου αυτού σχεδίου δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί κυρίως επειδή το κέντρο της πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε «φρούριο». Έτσι οι αγρότες που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την κινητοποίηση επέστρεψαν στην πλατεία Βάθη και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και παραμένουν.

https://www.youtube.com/watch?v=n-dDGdz1AFw

Την ίδια ώρα, όπως αφήνουν να εννοηθεί εκπρόσωποι των αγροτών, δεν πρόκειται να φύγουν από την Αθήνα χωρίς τους συναδέλφους τους που έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί.

agrotes-grafeia-syriza

Protothema.gr, newsbeast.gr, iefimerida.gr, cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση