HomeΕΛΛΑΔΑΠερισσότεροι από 2.700 κεραυνοί σημειώθηκαν χθες στη δυτική Ελλάδα

Περισσότεροι από 2.700 κεραυνοί σημειώθηκαν χθες στη δυτική Ελλάδα

Ανιχνεύθηκαν από το σύστημα ανίχνευσης ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία ξαναχτυπά και δείχνει τα «δόντια» της!

Όπως μεταφέρει το meteo.gr, χθες Τρίτη 7 Μαρτίου, από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το βράδυ, στη δυτική Ελλάδα ανιχνεύθηκαν από το σύστημα ανίχνευσης ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών περισσότεροι από 2.700 κεραυνοί.

Από το απόγευμα της Τρίτης έφτασε στη χώρα μας το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό «Γαλάτεια» από τη Βόρεια Αδριατική, φέρνοντας μαζί της βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όταν τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, όμως μέχρι τότε τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Για σήμερα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά έντονα φαινόμενα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα σταματήσουν, ενώ το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση