Αποφασισμένοι να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τον αρμόδιο υπουργό για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους, είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Αγρότες από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου επιβιβάστηκαν στα τρία πλοία, που αναχώρησαν το βράδυ της Τρίτης από το λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ αγρότες από Χανιά και Ρέθυμνο αναχώρησαν από το λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλοι μαζί σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

agrotes11

Σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι αγρότες πρόκειται μετά την άφιξη τους στο λιμάνι του Πειραιά να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Βάθης και εκεί να αποφασίσουν για το πού τελικά θα πάνε. Εξάλλου εκεί έχει δοθεί και το ραντεβού με τους αγρότες από άλλες περιοχές της χώρας, όπως την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

agrotes7

Ωστόσο μαζί με τους αγρότες το βράδυ της Τρίτης αναχώρησαν από τα λιμάνια του νησιού εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, τοπικών και παραγωγικών φορέων.

Επίσης σήμερα αρκετά δημοτικά καταστήματα του νησιού θα παραμείνουν κλειστά, λαικές αγορές δε θα λειτουργήσουν ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

agrotes8

Την ίδια ώρα, δήμοι, εργατικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, παραγωγικοί και άλλοι φορείς, καθώς και επαγγελματικά σωματεία της Κρήτης, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των αγροτών, εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση