HomeHL-9Απολογιών…συνέχεια για τα μέλη του κυκλώματος των μεταναστών

Απολογιών…συνέχεια για τα μέλη του κυκλώματος των μεταναστών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες επτά αλλοδαποί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απολογιών συνέχεια σήμερα για τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρας μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού στην ευρύτερη περιοχή του Τσούτσουρα.

Το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου οκτώ αλλοδαποί από τους δεκατέσσερις, εκ των οποίων, οι εφτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ ένας ανήλικος Αφγανός αφέθηκε ελεύθερος.

Οι υπόλοιποι έξι αλλοδαποί μαζί με τους πέντε Έλληνες, εκ των οποίων και ο 47χρονος αρχιφύλακας αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.

Οι αλλοδαποί που απολογήθηκαν, αρνήθηκαν κάθε κατηγορία και υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, το οποίο είχε “πυρήνες” σε Αίγυπτο, Κρήτη, Αθήνα και Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις του κάθε «πυρήνα» αφορούσαν – κατά περίπτωση – στην προσέλκυση των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών, στη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και στη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων που αφορούσαν στην παράνομη διακίνηση τους.

Η αμοιβή που αξίωνε η εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση των αλλοδαπών, ανέρχονταν σε 2.000-4.000 ευρώ, κατ’ άτομο, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν διακινούνταν μέσω εξωτραπεζικού δικτύου (μέθοδος Hawala), το οποίο υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 760.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση