Συνεπείς στο ραντεβού τους οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία για της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά για τη «μεγάλη απόβαση» που διοργανώνεται εδώ και μέρες.

Οι αγρότες της Κρήτης αναχωρούν ταυτόχρονα από Ηράκλειο και Χανιά προκειμένου νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με την άφιξή τους στον Πειραιά, να βρεθούν όλοι μαζί στην πλατεία Βάθης όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει η μεγάλη προσυγκέντρωση του αγροτικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε επί της ουσίας από την Κρήτη, αλλά προσλαμβάνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών του νησιού πανελλαδικό χαρακτήρα, αφού αναμένεται η συνδρομή κι άλλων συναδέλφων τους από άλλα σημεία της χώρας.

Οι αγρότες εξακολουθούν να καταφθάνουν στο λιμάνι, όπως βλέπετε και από τις πρώτες εικόνες που εξασφάλισε το cretapost.

Όπως είχε επισημάνει νωρίτερα ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της Κρήτης Γ. Ντισπυράκης, η συμμετοχή των αγροτών του νησιού αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ η καταμέτρηση θα γίνει αργότερα απόψε μόλις τα πλοία αναχωρήσουν, ώστε να δοθεί ο χρόνος σε αγρότες από πιο απομακρυσμένες περιοχές να βρεθούν εγκαίρως στο σημείο όπου έχει κλειστεί το ραντεβού των διαδηλωτών.

Αύριο το πρωί πλέον, όταν οι αγρότες θα έχουν φτάσει στην Πλατεία Βάθης θα ληφθεί απόφαση για τα σημεία όπου θα κατευθυνθεί η μεγάλη αγροτική κινητοποίηση.

agrotes-limani3

Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται πολλοί φορείς της Κρήτης, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων του νησιού, εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης, εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και επαγγελματικών φορέων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση