HomeΕΛΛΑΔΑΜπακογιάννη: Η κυβέρνηση ζει σε άλλον πλανήτη, ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση ζει σε άλλον πλανήτη, ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βολές εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth 98 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, η πρώην υπουργός Eξωτερικών και αρμόδια τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ είπε συγκεκριμένα: «Δεν έχει προκύψει συμφωνία και πληρώνουμε τι τίμημα της απίστευτης καθυστέρησης της λάθος ανάγνωσης που έκανε η κυβέρνηση των ευρωπαϊκών και διεθνών δεδομένων, μια συμφωνία που αν έκλεινε τον Οκτώβριο μετά βεβαιότητας θα είχε πολύ λιγότερα μέτρα και πολύ λιγότερη επιβάρυνση στον ελληνικό λαό , απόδειξη ότι η κυβέρνηση ζει σε άλλον πλανήτη είναι αυτό που συνέβη χθες.

Στις 12 παρά τέταρτο ο Έλληνας πρωθυπουργός με τα Βαΐων και κλάδων και μουσικής ως δεύτερος Μπετόβεν ανακοινώνει ότι η Ελλάδα μπήκε στην ανάπτυξη και στις 12 και τέσσερα λεπτά ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ ότι η Ελλάδα είναι σε ύφεση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία, ότι δεν έχει καταλάβει ότι οι άνθρωποι μετακομίζουν για την Βουλγαρία, ότι τα μπλοκάκια κλείνουν, ότι οι εργοδοτικές εισφορές δεν πληρώνονται, ότι οι άνθρωποι καταστρέφονται».

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη συνέχισε λέγοντας: Είναι βέβαιο ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι κακοτράχαλος και είναι επίσης βέβαιο ότι με την κυβέρνηση αυτή, είναι αδύνατο να δούμε χαΐρι. Η Ελλάδα είναι στο πάτο των πάτων σε όλους τους δείκτες από εκεί και πέρα τι συνεννόηση να κάνεις με την κυβέρνηση.

Για αυτό και είπε η κ. Μπακογιάννη οτι η ΝΔ ως κυβέρνηση το μείγμα της πολιτικής το οποίο θα προτείνει που είναι δύσκολο μείγμα, σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος με αλλαγές στις δομές του, αυτό θα συμβαδίσει με μείωση της φορολογίας.

Η ΝΔ έχει ρητά και κατηγορηματικά πει οτι δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Από την άλλη πλευρά όμως η ΝΔ δεν θα κάνει καινούργια «ΤΡΕΝΟΣΕ», για να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι βέβαιο ότι την επένδυση του ελληνικού θα την προχωρήσουμε γρήγορα. Να τη βράσω αν είναι αυτή αριστερή λογική με τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης.

Βλέπω αδιέξοδο , και στο αδιέξοδο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός και θα δώσει το μήνυμα του, επιζητώντας την πολιτική αλλαγή.

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας η κ. Μπακογιάννη σημείωσε:

Είναι βέβαιο ότι έχουμε αύξηση της έντασης , είναι βέβαιο ότι οι λόγοι είναι πολλοί ένας από τους κυρίαρχους λόγους είναι το δημοψήφισμα ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αναζητήσει εσωτερικά στηρίγματα ζωγραφίζοντας τον διάολο στον τοίχο, από την άλλη πλευρά είναι επίσης βέβαιο ότι εκείνο που χρειάζεται ως ελληνική απάντηση δεν είναι οι γελοίες ρητορείες , αλλά είναι η ουσιαστική διπλωματική δραστηριότητα έτσι ώστε το σύνολο των συμμάχων και των εταίρων μας να γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα και να γνωρίζει επίσης ότι τα σύνορα τα ελληνικά είναι και σύνορα ευρωπαϊκά. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει σε βάθος ενημέρωση όλων χωρίς να τραγικοποιούμε τα πράγματα αλλά με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας πράγμα που η ΝΔ το έκανε για να καλύψει το κενό της κυβέρνησης.

Δεν θεωρώ σοβαρή την εικόνα ενός υπουργού εθνικής αμύνης ο οποίος αλλάζει τις στολές του ελληνικού στρατού, και ο οποίος γυρίζει γύρω γύρω κάνοντας δηλώσεις και λέγοντας πράγματα τα οποία στερούνται κάθε σοβαρότητας όπως στο διάδρομο της βουλής όπου μας ανάγγειλε ότι θα υπάρχει θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι στην Κύπρο, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Θέλει πολύ σοβαρότητα η άσκηση εξωτερικής πολιτικής και ασόβαρη άνθρωποι δυσκολεύονται να έχουν την ευθύνη.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση