HomeHL-EconomyΜυστικές επαφές για το χρέος και τα πλεονάσματα

Μυστικές επαφές για το χρέος και τα πλεονάσματα

Ο Γιώργος Χουλιαράκης είχε κρίσιμες συναντήσεις στο Λονδίνο στις αρχές Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πιο σύνθετη φάση έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση, καθώς οι συζητήσεις -μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- για το χρέος και τα πλεονάσματα εξελίσσονται παράλληλα με την αξιολόγηση.

Εκτός συνόρων -χωρίς θόρυβο και διαρροές- συνεχίζονται οι συζητήσεις για το μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων για το χρέος. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είχε στο Λονδίνο στις αρχές Φεβρουαρίου κρίσιμες επαφές για το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, γι’ αυτόν τον λόγο δεν είχε παρευρεθεί και στο EuroWorking Group της 9ης Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας θέμα για την κυβέρνηση, με τις συζητήσεις να εξελίσσονται. Στόχος είναι η χάραξη του οδικού χάρτη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα αρχίσουν να τρέχουν στα μέσα του 2018 και θα συνεχίσουν για μία δεκαετία. Θα «κουμπώσουν» με τις βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις που ήδη έχουν αποφασιστεί.

Η συζήτηση για το χρέος αλλά και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 γίνεται «παράλληλα» με τις διαπραγματεύσεις στο ξενοδοχείο «Hilton». Εκεί το κουαρτέτο και το οικονομικό επιτελείο καλούνται να συγκρίνουν στοιχεία και αριθμούς, υπό τη σκιά των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσιάστηκαν χθες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, το ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε μείωση 1,1% (σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015), έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση τον Φεβρουάριο.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση