HomeHL-9Τέσσερα ιδρύματα των Χανίων…ενισχύθηκαν από το Santa Run

Τέσσερα ιδρύματα των Χανίων…ενισχύθηκαν από το Santa Run

Οικονομική “ανάσα”, ύψους 76.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για μία ακόμα χρονιά 4 ιδρύματα των Χανίων, που στηρίζουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, πήραν σημαντική οικονομική ανάσα ύψους 76.000 ευρώ χάρη στην μεγάλη επιτυχία που είχε και το φετινό 6ο Santa Run τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρουν τα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, το απόγευμα της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο έγινε η απόδοση των χρημάτων στην ΕΛΕΠΑΠ, στα ΚΗΦΑΑΜΕΑ, στο ΚΗΦΑΠ“Μεγαλόχαρη” και στον “Ορίζοντα”

Οπως σημείωσε εκ μέρος των διοργανωτών ο Τάσος Μαραγκουδάκης το σημαντικό του Santa Run είναι οι άνθρωποι και ειδικά οι εθελοντές και ήταν αξιοσημείωτη η μεγάλη αύξηση που υπήρξε φέτος.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ορφανίδης στάθηκε και αυτός στον υπερδιπλασιασμό τόσο των εθελοντών όσο και της οργανωτικής επιτροπής. “Οπότε φθάσαμε τους 250 εθελοντές πλέον. Ετσι δεν καλύψαμε μονάχα τη μέρα του αγώνα αλλά και τις υπόλοιπες μέρες. Με τις επισκέψεις σε σχολεία, σε Γηροκομείο κλπ καταφέραμε να μεταλαμπαδεύσουμε την ιδέα του Santa Run, της αλληλεγγύης και της χαράς και τις υπόλοιπες μέρες του περασμένου Δεκέμβρη ενώ σπουδαία βοήθεια έπαιξε και το σπίτι του Santa Run που λειτούργησε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στο κέντρο.

santa-run

Απαραίτητο φέτος ήταν να μπουν και δύο έμμισθοι οι οποίοι να έχουν στο μυαλό τους ξυπνάω και έχω δουλειά μου την διοργάνωση διότι το Santa Run στήνεται από τον ελεύθερο χρόνο ανθρώπων που τον ξεκλέβουν από την δουλειά τους.

Ετσι και φέτος συγκεντρώσαμε 76.000 ευρώ τα οποία θα αποδώσουμε στα 4 ιδρύματα σήμερα και είναι ανάλογο ποσό με τα προηγούμενα 2 χρόνια, λίγο λιγότερο καθότι είχαμε περισσότερα έξοδα. Συνολικά την τελευταία εξαετία έχουν δοθεί μέσω Santa Run 320.000 ευρώ σε αυτά και του χρόνου με το καλό πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε ανάλογα μεγάλη συμμετοχή και στο 7ο Santa Run!

Από την πλευρά του ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Κανιτσάκης Αριστείδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδικοχαμένο Γιώργο Μανουσέλη, την ψυχή της ΕΛΕΠΑΠ που έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του 5ου Santa Run τον Δεκέμβρη του 2015.

Οπως δήλωσε: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οργανωτική επιτροπή του Santa Run για αυτή την προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο. Για εμάς είναι τονωτική ένεση στην κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε γιατί έχουμε σημαντικά προβλήματα οικονομικά. Ταυτόχρονα η σημερινή μέρα για εμάς είναι μέρα χαρμολύπης, διότι σαν σήμερα σε ανάμνηση της προηγούμενης 5ης διοργάνωσης χάθηκε ο Γιώργος Μανουσέλης ο οποίος ήταν η ψυχή της ΕΛΕΠΑΠ. Θα τον θυμόμαστε και ναι μεν έχουμε χαρά για την οικονομική βοήθεια που μας δίνει το Santa Run αλλά ταυτόχρονα λυπόμαστε για τον χαμό του, θα τον θυμόμαστε βέβαια για πάντα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλη την νεολαία των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα που συμμετέχει και αυτό μας ενδυναμώνει και μας βοηθάει στο έργο που κάνπουμε”.

Η Πρόεδρος ΚΗΦΑΑΜΕΑ Βελεγράκη Νίκη δήλωσε ότι ήταν το πιο πετυχημένο Santa Run από ότι φαίνεται και το χρηματικό ποσό που θα μοιραστούν τα ιδρύματα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που συμμετείχε γιατί χωρίς τον κόσμο δεν γίνεται τίποτα και θέλω να διαβεβαιώσω τους Χανιώτες ότι όπως τα λεφτά των προηγούμενων Santa Run τα χρησιμοποίησε το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και πήρε ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο για τα παιδιά έτσι και τα φετινά χρήματα θα δοθούν για το καινούργιο κτήριο που χτίζουμε. Οτι χρήματα πάρουμε θα τα επενδύσουμε εκεί και θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι κάθε ευρώ που δίνει πάει εκεί που πρέπει. Ευχαριστώ και τους διοργανωτές αλλά και τον κόσμο κυρίως”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΚΗΦΑΠ“Μεγαλόχαρη” Τρίκκας Νικόλαος τόνισε ότι: “μπορεί να ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια την έκφραση “κάθε χρόνο και χειρότερα” όμως εμείς παρόλη την κρίση λέμε κάθε χρόνο και καλύτερα”! Είναι ο 6ος χρόνος που έγινε το Santa Run και κάθε χρόνο πάμε καλύτερα, η ενίσχυση προς τα κέντρα κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη και πιστεύω ότι με αυτή την βοήθεια που γίνεται θα μπορέσουμε να βγάλουμε ακόμα μία χρονιά και πάλι βλέπουμε.

Τέλος ο πρόεδρος του “Ορίζοντα” Σπύρος Αδοντάκης ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές του Santa Run: “για αυτό το τέλειο και πολύ καλό αποτέλεσμα που είχαμε. Οχι μόνο για τα χρήματα που προέκυψαν από αυτό το event αλλά και επειδή συνεργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι για να βγει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Αυτή η συνεργασία είναι κάτι το πολύ θετικό το οποίο χρειάζεται και η κοινωνία μας για να πάει μπροστά”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση