HomeHL-9Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του σεκιουριτά που υπεξαίρεσε 1 εκατ.ευρώ

Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του σεκιουριτά που υπεξαίρεσε 1 εκατ.ευρώ

Από ΑΤΜ και το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει σήμερα η υπόθεση της υπεξαίρεσης του 1 εκατ. ευρώ από τον υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, που λειτουργούσε στο Ηράκλειο.

Ο 47χρονος σεκιουριτάς αναμένεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης να εξηγήσει πώς προχώρησε στην υπεξαίρεση τόσων χρημάτων και ποιοι ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν σε μία τέτοια πράξη.

Μάλιστα η υπόθεση αυτή που διαδραματίστηκε το 2015, είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν μαζί με τον 47χρονο, τρεις ακόμη υπάλληλοι της ίδιας εταιρείας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας.

Ο 47χρονος υπάλληλος, ούτε λίγο ούτε πολύ κατάφερε, σταδιακά και με μεθοδευμένες κινήσεις, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν, να αφαιρέσει τόσο από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τα οποία τροφοδοτούσε η εταιρεία όσο και από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Η υπεξαίρεση-μαμούθ έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, όταν πλέον ο 46χρονος υπάλληλος είχε φύγει με τα χρήματα εκτός Κρήτης.

Ο 47χρονος, ο οποίος είχε γίνει θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία για αρκετές ημέρες για το πού θα μπορούσε να βρισκόταν και τι θα έκανε με ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στην τσέπη του, είχε εμφανιστεί στον εισαγγελέα και είχε αναλάβει την ευθύνη.

Όπως είχε ισχυριστεί τότε ο ίδιος, η απελπισία στην οποία είχε περιέλθει, τον οδήγησε στο να προχωρήσει σε μία τέτοια πράξη και να πάρει όλα αυτά τα χρήματα από την εταιρεία, στην οποία εργαζόταν για δέκα χρόνια.

Ο 47χρονος είχε επίσης υποστηρίξει ότι είχε πέσει θύμα μεγάλου κυκλώματος τοκογλύφων, -χωρίς να προσδιορίσει για ποιο λόγο είχε καταφύγει σε αυτούς-, δεχόμενος σοβαρές απειλές για τη ζωή τόσο του ίδιου όσο και των μελών της οικογένειας του.

Για το λόγο αυτό, έπρεπε να τους δώσει τα χρήματα για να μην κινδυνεύσει κανένας δικός του άνθρωπος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση