HomeHL-SportsΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στον Ολυμπιακό πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που μετά από το πρώτο μισάωρο ανέβασε τον ρυθμό του, είχε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, το οποίο του χάρισε τη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 53’ με τον Σακχόφ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 60’ ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 8 βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή, ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλεΠλέον, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 8 βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή, ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ματς του Πανιώνιου με την ΑΕΚ, καθώς με νίκη η ομάδα της Νέας Σμύρνης πλησιάζει τους «ερυθρόλευκους» στους 4 βαθμούς.
Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη εμφάνιση ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, σ’ ένα παιχνίδι που είχε πάθος, δυνατές μονομαχίες, ένταση και αψιμαχίες ποδοσφαιριστών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε στον αγωνιστικό χώρο ότι… διψούσε περισσότερο για το «τρίποντο», απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που σκέφτεται ήδη το ματς με την Μπεσίκτας που ακολουθεί για τη φάση των «16» του Europa League.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε τη δυνατότητα να ελέγξει το ματς και να φέρει το ντέρμπι στα μέτρα του. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Καρίμ Ανσαριφάρντ γύρισε την μπάλα και ο Σισοκό επιχείρησε το απευθείας σουτ, όμως δεν βρήκε στόχο, αφού η μπάλα κόντραρε στον Σάκχοφ και πέρασε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και τέσσερα λεπτά μετά απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Γλύκος έκανε λάθος και ο Φορτούνης κέρδισε την μπάλα, τροφοδοτώντας τον Ιρανό φορ, που πλάσαρε, όμως ο κίπερ του ΠΑΟΚ έδειξε τα ρεφλέξ του και απέκρουσε εξ επαφής σε κόρνερ. Ακόμα μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 13ο λεπτό, όταν ο Ανσαριφάρντ επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Γλύκο από το κέντρο του γηπέδου, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε μετά το πρώτο μισάωρο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε το ματς, κέρδισε σταδιακά μέτρα και αφού έδειξε πιο αποτελεσματικός στην τελική ενέργεια κατάφερε να φθάσει στην σπουδαία νίκη.
Στο 34’, μετά από το λάθος του Ρέτσου, ο Κάμπος βγήκε μόνος του απέναντι στον Λεάλι από δεξιά, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Άστοχη ήταν και η προσπάθεια του Αμρ Ουάρντα από το σημείο του πέναλτι, ενώ τελική «έγραψε» και ο Βαρέλα με κεφαλιά στο 38ο λεπτό. Η τελευταία καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος είχε πρωταγωνιστή τον Ενρίκε, ο οποίος στο 43’ βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι, όμως η εκτέλεσή του δεν ήταν όπως θα ήθελε.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και μετουσίωσε την κυριαρχία του σε γκολ, με αποτέλεσμα να φθάσει στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Η Τούμπα πήρε… φωτιά στο 53ο λεπτό, όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ.Από την εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα, ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Λεάλι απέκρουσε αδύναμα και ο Σάκχοφ που πήρε το «ριμπάουντ» κατάφερε με προβολή να πετύχει το 1-0. Ο Ολυμπιακός «πάγωσε» με το γκολ, ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία και κατάφερε γρήγορα να σκοράρει για δεύτερη φορά και επί της ουσίας να βάλει πρόωρο τέλος στην υπόθεση «νίκη». Στο 60’, μετά από κάθετη πάσα του Γκόικο Τσίμιροτ και μπαλιά του Ενρίκε, ο Πρίγιοβιτς πετάχτηκε μπροστά από τον Λεάλι, διπλασιάζοντας τα τέρματα του ΠΑΟΚ, με το 7ο προσωπικό του γκολ!

Κάπου εκεί η… δουλειά της ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ολοκληρώθηκε και έτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα, καθώς ήταν η ομάδα που αναζητούσε το γκολ για να ξαναμπεί σε τροχιά διεκδίκησης του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 87′ μια κεφαλιά του Καρντόσο σε κόρνερ του Φορτούνη έφυγε άουτ, όπως το ίδιο συνέβη και στο 90′ σε σουτ του Φιγκέϊρας.

 

Ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει για τρίτη φορά και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, όταν στις καθυστερήσεις του σουτ του Ουάρντα τράνταξε το δοκάρι του Λεάλι, που ακούμπησε την μπάλα με τα ακροδάχτυλά του.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να «γράφει» αρνητικό ρεκόρ, καθώς μετά από 21 χρόνια γνώρισε τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να σημειώσει γκολ!

Γκολ: 53′ Σάκχοφ, 60′ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες κάρτες:
Μάτος, Βαρέλα, Κάμπος, Μμυστακίδης, Λέοβατς – Φιγκέιρας, Ελγιουνούσι

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς (78′ Λέοβατς), Μάτος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Κάμπος (73′ Κάτσε), Ενρίκε (65′ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

Ολυμπιακός:
Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Ανδρούτσος (63′ Μάρτινς), Ελγιουνούσι (67′ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (79′ Καρντόσο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση