HomeΚΟΣΜΟΣΣυγκέντρωση – επίδειξη ισχύος του Φιγιόν εν μέσω πίεσης να φύγει

Συγκέντρωση – επίδειξη ισχύος του Φιγιόν εν μέσω πίεσης να φύγει

Ραντεβού στο Τροκαντερό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Παρίσι απαντά εμμέσως ο Φρανσουά Φιγιόν στις εκκλήσεις μέσα στο πολιτικό του στρατόπεδο να αποχωρήσει από την κούρσα για τη γαλλική προεδρία στην σκιά των χαμηλών ποσοστών του εξαιτίας του «σκανδάλου Πενελόπ».

Μετά το σίριαλ της Τετάρτης, που τελικά δεν κατέληξε σε αποχώρησή του, και την εγκατάλειψη συνεργατών του, διαρροές από τη Δεξιά θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη να προετοιμάζουν πρωτοβουλία για να αντικατασταθεί ο Φιγιόν από τον Ζιπέ.

Πηγή στους γάλλους «Ρεπουμπλικανούς» που επικαλείται το Reuters ανέφερε πως ο Νικολά Σαρκοζί και ο Αλέν Ζιπέ συζήτησαν το Σάββατο «την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Την ίδια ώρα, ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, ο επικεφαλής του κεντροδεξιού γαλλικού κόμματος UDI, συμμάχου των Ρεπουμπλικανών, προειδοποίησε σήμερα μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 ότι η συνέχιση της στήριξης του Φιγιόν για την υποψηφιότητα της προεδρίας θα οδηγήσει σε «σίγουρη αποτυχία» και κάλεσε τον Αλέν Ζιπέ να παρέμβει.

«Στους Ολυμπιακούς όταν ο νικητής του χρυσού μεταλλίου αποκλειστεί, τότε αναλαμβάνει ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου» είπε ο Λαγκάρντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των συντηρητικών, τα οποία θα προτείνουν έναν εναλλακτικό υποψήφιο στη θέση του Φρανσουά Φιγιόν, όπως είπε ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μόνο επιλογή είναι ο Αλέν Ζιπέ.

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα προτείνουμε μια πρωτοβουλία» δήλωσε ο Κριστιάν Εστροζί, ένας στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV προσθέτοντας ότι αυτό θα το πρωί της Δευτέρας.

«Δεν έχουμε τον χρόνο για να συζητήσουμε ποιός έχει το μεγαλύτερο ταλέντο. Δεν νομίζω ότι κανένας από τους σαραντάρηδες στο πολιτικό μας κίνημα, που έχουν ταλέντο, μπορεί να αναλάβει τον ρόλο να μας ενώσει» είπε.

Ο Εστροζί είπε ότι η πρωτοβουλία θα έχει τον ίδιο επικεφαλής και άλλα βαριά ονόματα του κόμματος περιλαμβανομένων των Ζαβιέ Μπερτράν και Βαλερί Πεκρές.

«Το ευκολότερο πράγμα προφανώς είναι το πρόσωπο που ήρθε δεύτερο στις προκριματικές και αυτός είναι πολύ απλά ο Αλέν Ζιπέ» είπε.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση