HomeHL-GreeceΤσίπρας: Κανείς δεν θέλει αυτή τη στιγμή εμπλοκή των διαπραγματεύσεων

Τσίπρας: Κανείς δεν θέλει αυτή τη στιγμή εμπλοκή των διαπραγματεύσεων

Αισιόδοξος για συμφωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κανείς δεν θέλει αυτή τη στιγμή εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, ούτε από τους θεσμούς ούτε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης» εκτιμά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Ή αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει ή τα προγράμματα διάσωσης θα αποτύχουν οριστικά».

Μιλώντας στην εφημερίδα Documento, o κ. Τσίπρας έκφράζει την άποψη ότι ειδικά μετά την επί της αρχής συμφωνία της 20ης Φλεβάρη «τα πράγματα έχουν μπει σε μια θετική τροχιά» και ο πολιτικός συσχετισμός είναι ευνοϊκός.

«Η επιστροφή στην αβεβαιότητα δε είναι η πιο έξυπνη επιλογή, ιδίως για μια Ευρώπη που βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις» αναφέρει ο πρωθυπουργός και επαναλαμβάνει ότι «στην πραγματικότητα δεν διαπραγματευόμαστε απλά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης αλλά για να φτάσουμε σε μια συνολική συμφωνία» με τα μέτρα απομείωσης του χρέους και την ένταξη στο QE.

O Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι αν εκείνος είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης «θα είχε αποδεχθεί με προθυμία βαρύτατο αντίτιμο που θα επέφερε επιπρόσθετη, ανυπολόγιστη ίσως, κοινωνική ζημία».

«Το μόνο βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι με Μητσοτάκη θα είχαμε μόνο μέτρα χωρίς ισοδύναμα αντισταθμιστικά» είπε.

Ο κ. Τσίπρας μιλά με θετικά τρόπο τόσο για τον Κώστα Καραμανλή («παρά τα λάθη του οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό του ήθος, δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε») όσο και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

«Ο Μειμαράκης, σίγουρα δεν ήταν ένας εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήρε μια ΝΔ διαλυμένη και κατάφερε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από αυτό του Σαμαρά. Έχει μια λαϊκότητα και την πολιτική ευφυΐα να αντιλαμβάνεται το κλίμα. Η στάση που κράτησε στις εκλογές μας δυσκόλεψε πολύ γιατί θόλωνε τις διαχωριστικές γραμμές. Ευτυχώς για εμάς, με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα» αναφέρει.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση