HomeHL-WorldΟ Τζόνσον πάει στη Μόσχα για να λύσει τις διαφωνίες Συρίας – Ουκρανίας

Ο Τζόνσον πάει στη Μόσχα για να λύσει τις διαφωνίες Συρίας – Ουκρανίας

Για πρώτη φορά στα 5 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες όπου θα έχει συνομιλίες σχετικά με τις διαφωνίες που έχουν οι δύο χώρες για τη Συρία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Οφις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη βρετανού ΥΠΕΞ στη Ρωσία την τελευταία πενταετία.

Η Βρετανία υποστήριξε τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας ως αντίποινα στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και οι δύο χώρες έχουν διαφωνήσει και σε άλλα θέματα, περιλαμβανομένης της ρωσικής στήριξης προς τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο ο Τζόνσον αποδέχτηκε την πρόσκληση από τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι «σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τη Ρωσία σε ό,τι πρόκειται για το εθνικό μας συμφέρον».

«Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ρωσίας και στα τρέχοντα διεθνή ζητήματα περιλαμβανομένου του συριακού και του ουκρανικού, όπου εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφωνίες», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις.

«Δεν συνεχίζουμε κατά τα ειωθότα και ο υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει να είναι σταθερός στα ζητήματα όπου διαφωνούμε», πρόσθεσε η ίδια.

Εκτός από τις διαφωνίες για την Ουκρανία και τη Συρία, η Βρετανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για υποκλοπές και ο βρετανός υπουργός Αμυνας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για «στρατιωτικοποίηση της παραπληροφόρησης». Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «αβάσιμες» τις κατηγορίες περί υποκλοπών.

Ο τελευταίος βρετανός ΥΠΕΞ που επισκέφθηκε τη Μόσχα ήταν ο Γουίλιαμ Χέιγκ το 2012, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Οφις, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες αναφορικά με τις ακριβείς ημερομηνίες της επίσκεψης του Τζόνσον θα ανακοινωθούν συν τω χρόνω.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση