HomeHL-GreeceΣυνάντηση με Τσίπρα για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης ζητά ο Πατούλης

Συνάντηση με Τσίπρα για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης ζητά ο Πατούλης

Σε δηλώσεις του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητούν με κοινή επιστολή τους οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κ. Αγοραστός και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γ. Πατούλης αντίστοιχα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις θέσεις τους, «επί της δρομολογούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης».

Όπως αναφέρουν, αν και εκείνοι έγκαιρα κατέθεσαν καταθέσει τις προτάσεις τους στο σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, «το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τις επίσημες κυβερνητικές θέσεις για το πώς οραματίζεται το μέλλον της Αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με τους κκ Αγοραστό και Πατούλη, «η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη, την άμβλυνση ανισοτήτων και την ενδυνάμωση της Κοινωνικής Συνοχής». Επίσης, να αντιμετωπίζει συνολικά όλα τα προβλήματα και να συνοδεύεται με κατοχύρωση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων καθώς και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού».

Σήμερα, η ΚΕΔΕ, με νέα ανακοίνωσή της, επανήλθε στα όσα ανάφερε χθες σε συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καταγγέλλοντας ότι «είναι ξεκάθαρο στο στόχαστρο της Κυβέρνησης έχει μπει ένας ακόμη θεσμός της Δημοκρατίας, μετά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δικαιοσύνη, ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης».

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «η Αυτοδιοίκηση ενωμένη, θα διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, με δύναμη και αποφασιστικότητα. Με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, στο δημόσιο διάλογο».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση