HomeΕΛΛΑΔΑΦόροι και εισφορές δημεύουν το εισόδημα των πρατηριούχων καυσίμων

Φόροι και εισφορές δημεύουν το εισόδημα των πρατηριούχων καυσίμων

Έρχονται κινητοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες, προγραμματίζουν οι πρατηριούχοι καταγγέλοντας ότι τα ποσοστά που καταβάλλουν σε φόρους, εισφορές και άλλες υποχρεώσεις κυμαίνονται από 87,56% μέχρι 93,74% του εισοδήματος τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) επισημαίνει ότι σε απόγνωση έχουν περιέλθει πλέον χιλιάδες πρατήρια καυσίμων, μετά τη συνδυασμένη εφαρμογή, από 1.1.2017, των μέτρων για τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις εκ του νόμου υποχρεωτικές καταβολές που αφορούν τη λειτουργία των πρατηρίων, μαζί με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων και την αυξανόμενη καθημερινά καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Η κατάσταση είναι τραγική και οι υποχρεώσεις είναι εκτός ελέγχου, αφού συνολικά ξεπερνάνε το ετήσιο εισόδημα. Μόνο για τις βασικές – τυπικές υποχρεώσεις σε φόρους, εισφορές και προμήθειες τραπεζών τα ποσοστά καταβολών κυμαίνονται για εισοδήματα 20 ως 40 χιλ. ευρώ, από 87,56% μέχρι 93,74% του εισοδήματος, αναφέρουν και καλούν όλους τους πρατηριούχους Καυσίμων σε ετοιμότητα πανελλαδικών κινητοποιήσεων το αμέσως προσεχές διάστημα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση