HomeΕΛΛΑΔΑΕπικίνδυνο το χαμηλό της Ιταλίας – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες από Δευτέρα

Επικίνδυνο το χαμηλό της Ιταλίας – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες από Δευτέρα

Η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κι αν σημειώνονται 20άρια και τις τελευταίες ημέρες ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρρας θυμίζει άνοιξη; Ο Μάρτης μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις καθώς η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι βροχερή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ο βασικός λόγος θα είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να «γεννηθεί» στη κεντρική Ιταλία και που θα δώσει πάρα πολλά χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι συνθήκες και οι παράμετροι «αστάθειας» θα είναι τέτοιες όπου οι βροχές αυτές -κατά βάση- δεν θα είναι ποτιστικού χαρακτήρα αλλά θα εκδηλώνονται συχνά πυκνά με την μορφή ισχυρών καταιγίδων η ακόμη και τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Από τη Δευτέρα το πρωί, ο καιρός αναμένεται να είναι πολύ άστατος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά της χώρας. Γρήγορα όμως και μέσα της μέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Την Τρίτη, το βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία θα ισχυροποιηθεί και θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, με αποτέλεσμα από την Τρίτη έως και τουλάχιστον την Πέμπτη ο καιρός να είναι πολύ άστατος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους νοτιάδες -αρχικά- στα πελάγη και μετεωρολογικές συνθήκες οι οποίες ενδέχεται να «δώσουν» ακραίες σε ένταση βροχοπτώσεις.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων οι αγρότες πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση