HomeΚΡΗΤΗ«Η Κυβέρνηση αποδυναμώνει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης»

«Η Κυβέρνηση αποδυναμώνει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης»

Ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση έστειλε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου όσον αφορά για την αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε αποδυνάμωση οδηγεί η Κυβέρνηση τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάσσει την απόσπαση αδιευκρίνιστου αριθμού αστυνομικών από την Κρήτη σε Λέρο και Κω για χρονικό διάστημα 3-6 μηνών.

Ήδη από τις 15 Ιανουαρίου, δεκάδες αστυφύλακες και αξιωματικοί από την Κρήτη, έχουν μετακινηθεί στη Λέρο, με στόχο να προσφέρουν φύλαξη, γραμματειακές υπηρεσίες καταγραφής προσφύγων και λοιπές υπηρεσίες υποστήριξης.

Η Κυβέρνηση αποσπά αστυνομικούς εκτός Κρήτης, ενώ στην Κρήτη:

  • ήδη υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε δυναμικό και οι ενώσεις αστυνομικών ζητούν περισσότερες μεταθέσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νησιού.
  • η μετακίνηση των αστυνομικών επηρεάζει τη συνολικότερη παραγωγή έργου και στην περίπτωση επιχειρησιακών αναγκών θα πρέπει να αντικατασταθούν από συναδέλφους τους που μένουν πίσω, κάτι που αλλάζει τον γενικότερο σχεδιασμό.
  • υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών δίχως σαφές χρονοδιάγραμμα κάλυψης αυτών.
  • δεν έχει ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Κρήτη, επίσης, αποτελεί είσοδο μεταναστών και προσφύγων.
  • οι ανάγκες για αστυνόμευση γιγαντώνονται κάθε καλοκαίρι εξαιτίας τόσο των προσφυγικών ροών, όσο και του τουρισμού, όπου είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση των υπηρεσιών αστυνόμευσης τουριστικών περιοχών, αλλά και των αεροδρομίων του νησιού.

Η Κυβέρνηση, αντί να ενισχύει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης με προσωπικό από Διευθύνσεις Αστυνομίας εκτός Κρήτης, επιβάλλει στις υπηρεσίες αυτές να ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας».

Για το θέμα αυτό, έχει ήδη καταθέσει αναφορά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση