HomeHL-9Στις αρχές Απριλίου οι πρώτοι 700 πρόσφυγες στην Κρήτη

Στις αρχές Απριλίου οι πρώτοι 700 πρόσφυγες στην Κρήτη

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε περίπου έναν μήνα αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι 700 πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, κυρίως σε διαμερίσματα και σπίτια που έχουν παραχωρηθεί.

Το θέμα απασχόλησε τους δημάρχους της Κρήτης στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ και όπως επισημάνθηκε το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι οι πρώτες οικογένειες προσφύγων θα φθάσουν στο νησί σε περίπου ένα μήνα τμηματικά. Άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ομαλή εγκατάσταση και φιλοξενία των προσφύγων δεν έχουν γίνει γνωστές.

Αυτό που είναι σίγουρο για την ώρα είναι ότι οι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται σε ομάδες των 6 ατόμων ανά διαμέρισμα ή σπίτι.

Μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμα 123 σπίτια ενώ ενδιαφέρον, αν και περιορισμένο, έχει εκφραστεί και από κάποιους ιδιοκτήτες τουριστικών μονάδων που θα επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν τις οικογένειες των προσφύγων.

Ακόμη, στη διάρκεια της συζήτησης οι δήμαρχοι ζήτησαν να δημιουργηθούν δύο φορείς διαχείρισης του μεταναστευτικού με έδρα το Ηράκλειο και τα Χανιά για την Ανατολική και τη Δυτική Κρήτη αντίστοιχα.

Συνάντηση με την υπουργό Ελ. Κουντουρά

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ συζητήθηκε και το θέμα των παραλιών.

Όπου αποφασίστηκε συνάντηση με την υπουργό Τουρισμό Έλενα Κουντουρά.

Πιο συγκεκριμένα μια τριμελής επιτροπή θα ανέβει στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με την υπουργό  η οποία θα δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το θέμα του αιγιαλού που προβληματίζει τους παραλιακούς δήμους.

Η τριμελής Επιτροπή θα αποτελείται από τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, από τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση